Hvide kitler på elektriske jernheste

Tirsdag den 1. april blev en ny kampagne skudt i gang på Amager og Hvidovre Hospital, som skal få medarbejderne til at lade bilen stå i indkørslen og i stedet få dagens motion på en el-cykel.
billede af personale og deres cykler foran hospitalet

​​​​Medarbejdere fra Amager og Hvidovre Hospital​ får stillet el-cykler til rådighed. ​

Af kommunikationskonsulent Karin Diget tschicaja ​​

​​Hvidovre Hospital udlåner de næste to år 10 el-cykler til 70 medarbejdere i tre måneder ad gangen via projektet "Test en el-cykel".

Kravene for at låne en el-cykel er, at man skal være bilist, ansat på hospitalet, og have over 5 km til arbejde.

Det ædle formål er at udbrede kendskabet til el-cykler, øge medarbejdernes sundhed og trivsel, nedbringe trængslen, CO2-udledningen og luftforureningen knyttet til deres transport. El-cyklen forlænger medarbejdernes rækkevidde på cykel og vil ofte være langt hurtigere end med bil, bus eller tog.

Store smil

Og glæden var da også stor, da de første medarbejdere i projektet ”Test en el-cykel” endelig kunne rulle af sted på deres nye el-cykler.

"Det føles lidt som at cykle med et skub i ryggen. Det er så sjovt," sagde en af de 10 deltagere om, hvordan det er, at sætte sig op på sin nye el-cykel.

cykel 1.jpg

cykel 2 og kampagne.jpg