Faret vild? Hjælpen er lige ved hånden.

En ny app til telefon og computer har gjort det lettere at finde rundt på alle Region Hovedstadens hospitaler – også Amager og Hvidovre.
Animeret tegning af en kvinde der er på vej mod en indgang med sin mobil i hånden

​​​​​

De fleste kan sikkert nikke genkendende til, at et besøg på et hospital kan udfordre ens evne til at finde vej. De mange afdelinger og lange gange kan virke næsten uoverskuelige at finde rundt i.

Det skal en ny app gøre noget ved. Region Hovedstaden har nemlig lanceret en Find vej-app, som kan guide dig fra fx parkeringspladsen eller busstoppestedet og direkte hen til den rigtige afdeling.

"Vi ved, at patienter og pårørende i forvejen benytter deres mobiltelefoner og tablets i stor stil, når de skal besøge et hospital eller når de skal indlægges. Så det her er et tilbud om at hjælpe borgerne og give dem en ekstra service, der hvor de allerede er, fortæller Webenhedschef i Region Hovedstaden," Lisbeth Willemoes Larsen.
VIDEO
Et ønske fra patienterne
Hun henviser til, at ideen til en Find vej-app opstod på en stor workshop, hvor både borgere og sundhedspersonale var inviteret til at komme med ris, ros og gode ideer til Region Hovedstaden.

"På workshoppen stod det klart, at én af de store udfordringer for patienterne og deres pårørende var at finde rundt på hospitalerne. I enkelte tilfælde kommer patienter faktisk for sent til behandlingen, fordi de simpelthen ikke kan finde rundt mellem de mange afdelinger," forklarer Lisbeth Willemoes Larsen.

Blot et supplement
Webenhedschefen anerkender, at ikke alle borgere er fortrolige med brugen af en smartphone eller pc, og måske foretrækker de slet ikke at bruge de nye mobile platforme.

"Derfor er det vigtigt at understrege, at Find vej-app’en fungerer som et supplement. Den erstatter ikke skiltningen, der allerede er på hospitalet, ligesom hospitalets personale ville kunne hjælpe patienter og andre gæster med at finde vej. Og så overvejer vi jo løbende, hvordan vi kan blive bedre til at vise patienter og pårørende rundt på hospitalerne," siger Lisbeth Willemoes Larsen.

Hun understreger også, at hvis du ikke har en smartphone eller tablet, kan du også planlægge besøget på hospitalet på din hjemmecomputer.

Fakta

• Find vej-app’en er en såkaldt web-app. Det betyder, at app’en ikke skal hentes fra fx App Store eller Google Play. Du skal blot åbne app’en direkte fra mobilens, computerens eller din tablets internetbrowser.
Sådan bruger du Find vej-appen

• Åbn mobilens browser og gå til regionh.dk/findvej
  • Vælg det hospital, du befinder dig på
  • GPS’en finder nu din placering – eller du kan selv fortælle app’en, hvor du befinder dig