Endelig - patient testet negativ for ebola

​Patienten som blev sat i højisolation på Hvidovre Hospital torsdag eftermiddag, er nu testet negativ for ebola. Patienten er blevet testet to gange, og begge prøver har nu vist sig at være negative.​

Foto fra øvelse på Infektionsmedicinsk Afdeling.
Foto: Susanne Østergaard.

Af Andreas Fruensgaard

Patienten var udsendt for læger uden grænser i Vestafrika og fik febersymptomer en uge efter sin hjemkomst til Danmark. Hvidovre Hospital blev kontaktet og patienten blev hentet ind.

Ingen grund til panik
Vicedirektør på Amager og Hvidovre Hospital​, Torben Mogensen, fortæller at beredskabet nok engang fungerede planmæssigt på Hvidovre Hospital.

"Det forløb, som det skulle. Det er jo anden gang på et par uger, at vi har en obs ebola patient, og også denne gang, er tingene gået helt efter planen,” siger Torben Mogensen og understreger, at selvom der en dag skulle komme en patient, som tester positiv for ebola, er der ingen grund til panik hverken blandt patienter, pårørende eller personale.

”Vores isolationsstuer fungerer, helt som de skal, og personalet er meget opmærksomme på at følge sikkerhedsprocedurerne til punkt og prikke. Derudover er ebola langt mindre smittefarlig end fx SARS, fordi den ikke smitter gennem luften, med kun ved direkte kontakt med kropsvæsker,” forklarer Torben Mogensen og tilføjer:

”Personalet på Infektionsmedicinsk Afdeling ved præcis, hvordan de skal bruge heldragterne og åndedrætsværnene og etablere undertryk på stuerne, så ”smitten” ikke kan spredes til andre stuer.”