Ebola i Danmark: Alvor eller hysteri

Tv-høring om ebola sendt fra Hvidovre Hospital tirsdag aften.​

​​Bag kameraerne under den direkte høring om ebola sendt fra Hvidovre Hospital. Foto: Malene Markussen.

Af Malene Markussen, kommunikationsmedarbejder

Der er ingen grund til at frygte ebola i Danmark. Sådan lød det fra et enigt ekspertpanel, da Hvidovre Hospital tirsdag aften lagde hus til en times direkte transmitteret tv-høring på DR2.

”Ebola er ikke særligt smitsomt. Og den gode nyhed er jo, at der er intet, der tyder på, at ebola virusset har ændret sin måde at opføre sig på”, understregede Bjarne Ørskov Lindhardt, overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Han deltog i ekspertdebatten sammen med blandt andre Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen Else Smith, direktør i Læger uden Grænser Michael Gylling Nielsen og Kåre Mølbak, afdelingschef i Statens Serum Institut.

Spørgsmål fra seerne
Under programmet kunne seerne stille spørgsmål om ebola direkte til en række eksperter, der sad klar ved tasterne. En af dem var overlæge Kim Peter David, også fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital. ​

Udsendelsen betød, at der hele dagen var usædvanligt meget aktivitet i Center 1, hvor et 25 mand stort tv-hold rykkede ind masser af lamper, kameraer og kilometervis af kabler. Se billeder fra dagen herunder.​

DR's sendevogne uden for hovedindgangen.

Et kig ind i sendevognen under optagelserne. ​

​​
Ledende overlæge Bjarne Ørskov Lindhardt i snak med programmets værter Lene Johansen og Peter Qvortrup Geisling.

​Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen var en af deltagerne i høringen.

Else Smith,  Sundhedsstyrelsen, Bjarne Ørskov Lindhardt, Infektionsmedicinsk Afdeling, og Michael Gylling Nielsen fra Læger uden Grænser.

Overlæge Kim David fra Infektionsmedicinsk Afdeling svarede på spørgsmål fra seerne.