"Det er svært at se, hvor Lise slutter og Lisbeth begynder"

​Lisbeth Mortensen og Lise Bathum har de seneste 6 år kørt professionelt parløb på Næstved, Ringsted og Slagelse Sygehuse. Nu er duoen flyttet til Hvidovre Hospital, hvor de håber at skabe regionens bedste Kliniske Biokemiske Afdeling.

Der er ingen tvivl om, at ledende overlæge, Lise Bathum, og ledende bioanalytiker, Lisbeth Mortensen, har et tæt samarbejde.

”En bioanalytiker sagde en gang til mig, at det var svært at se, hvor jeg sluttede, og hvor Lisbeth begyndte. Det tog jeg faktisk som en kompliment, for det betyder, at medarbejderne ved, at vi er enige og står sammen,” fortæller Lise Bathum om sit samarbejde med Lisbeth Mortensen.

Samme til​gang
De seneste 6 år har de to haft stor succes med at lede den kliniske biokemiske afdeling på Ringsted, Næstved og Slagelse Sygehuse, og nu er makkerskabet altså flyttet til Hvidovre – selvom det slet ikke var meningen.

”Det var ikke planlagt, at vi begge to skulle videre til Hvidovre, men når det nu er sket, er det bestemt ikke et minus – tværtimod,” siger Lisbeth Mortensen og tilføjer, at det er deres evne til at supplere hinanden, der gør deres samarbejde stærkt.

Højt til​​ loftet

Det gode samarbejde skal blandt andet bruges til at skabe en afdeling, som kan tiltrække de dygtigste medarbejdere. En ambition, de begge mener, at der er god grobund for. Noget af det første, som slog de to nye ledere efter skiftet til Hvidovre Hospital, var nemlig den plads, der bliver givet til udvikling og forskning på Vestegnshospitalet.

”Man kan tydeligt mærke, at det er et universitetshospital. Der er højere til loftet og flere ideer. Det er fantastisk,” siger Lise Bathum, som også afslører, at hun og Lisbeth har store ambitioner for deres nye afdeling.

”Mit mål er, at vi skal have mindst en professor. Driften er selvfølgelig det vigtigste og skal fylde 95 procent, men det er vigtigt at have de sidste fem procent, som giver plads til udvikling, siger hun.”

”Jeg vil gerne have, at afdelingen bliver det foretrukne sted for bioanalytikere at arbejde i regionen. Det kræver forskning og udvikling, og et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø,” supplerer Lisbeth Mortensen.

Glæder sig til sa​​​mmenlægning

Overgangen til Hvidovre Hospital har generelt været let for begge de to ledere. De føler sig godt modtaget og er glade for deres nye arbejde. Selvom de er landet midt i en række store projekter, som de ikke selv har været med til at sætte i gang.

”Vi skal fx akkrediteres, hvilket jo er et stort arbejde,” siger Lise Bathum og tilføjer:

”Og så skal vi lægges sammen med Region Hovedstadens Elektive Laboratorium (RHEL) (RHEL betjener praktiserende læger og speciallæger og deres ca. 1,2 mio. patienter med blodanalyser og EKG red.). Det glæder jeg mig personligt til, for jeg vil gerne lidt tættere på praksis.”

”Det betyder formegentlig, at afdelingen bliver dobbelt så stor,” siger Lisbeth Mortensen om sammenlægningen med RHEL og slutter:

”Det glæder jeg mig til. Vi har nogle fantastiske medarbejdere nu, og det bliver en spændende udfordring at blive endnu større.”​