Da Daniel Agger kom forbi

​Der blev gjort store øjne blandt Børneafdelingens små patienter, da en af dansk fodbolds største stjerner torsdag eftermiddag driblede forbi afdelingen sammen med en kæmpestor isbjørn.

​Daniel Agger, som både kan skrive landsholdskaptajn, Liverpool-ikon og Brøndby-legende på cv'et, delte små gaver ud til børnene og tog sig god tid til at snakke med alle de børn, som havde lyst. Og i en hverdag, som ellers er fyldt med sygdom, blodprøver og hvide kitler, gjorde Agger, med sine tatoverede arme og rolige væsen, en stor forskel for de cirka 40 børn, som fik besøg af deres helt.


Godt tidspunkt at brække benet på
På stue 83 hilste Daniel Agger på 14-årige André, som er indlagt med et brækket ben. 

”Det er et rigtigt godt tidspunkt, jeg har brækket benet. Det er jo ikke hver dag, man møder en kendt spiller. Han var rigtigt flink at snakke med, og vi snakkede om, hvad der er sket med mit ben. Jeg fortalte ham, at jeg brækkede det, fordi jeg faldt ned fra et træ. Jeg brækkede det også sidste år under en fodboldkamp,” siger den 14-årige fodboldfan.  

I nabosengen lå Kasper på 15 år. Han er blevet opereret i benet og synes også, at det var et af de bedre tidspunkter at ligge på hospitalet på. ​

”Det var utroligt rart at snakke med ham, for han har jo også prøvet at blive opereret i knæet, da han var 14 år. Og han fortalte mig, at lægerne dengang havde sagt til ham, at han ikke skulle regne med at komme til at spille fodbold igen,” siger han. 

Tradition m​​ed fra Liverpool

Stjernen selv havde også en god oplevelse med at besøge de indlagte børn - en tradition han har taget med sig fra sin tid i Liverpool. 

"Da jeg spillede i Liverpool FC, tog hele holdet ud og besøgte byens børnehospital hver jul. Der kunne jeg se, hvor stor en forskel det gjorde, så det har jeg taget med hjem til Brøndby," forklarer Daniel Agger og tilføjer:

"Det er fedt at se, hvor glade børnene bliver."​​

Daniel Agger sammen med Andre

Selvom man ikke er Brøndby-fan, kan det være en stor oplevelse at få besøg af Daniel Agger. Det kan 7-årige Deniz skrive under på​.​


Den store isbjørn Nanok er Brøndbys maskot og en stor favorit blandt børnene.

Køkkenet på Hvidovre Hospital havde sørget for en smuk fodboldkage, som Agger hjalp med at skære ud.Pædagog Søs Petersen, som var med til at planlægge Aggers besøg på afdelingen.​


Det var ikke kun børnene, som var vilde med Agger. Også læger, sygeplejersker og forældre stod i kø for at få en autograf.


Kan man være for lille til at gå op i fodbold?

Redaktør