CNN søger lykken på Hvidovre Hospital

Hvordan er det at blive født i verdens lykkeligste land? Det spørgsmål ville verdens største nyhedsstation, CNN, gerne finde svaret på. Og svaret fandt de på Hvidovre Hospital.
Billede af hvidovre Hospital og et logo fra CNN

​​​​​To kameraer, en assistent og en reporter/læge. Det troppede den amerikanske nyhedsstation CNN op med, da de besøgte fødegangen på Hvidovre Hospital forleden.​

​Af Andreas Fruensgaard, journalist ​​

”Gratis” sygehus chokerer
Nyhedsmastodonten er ved at lave en temaudsendelse om lykke og ville derfor undersøge, hvordan det er at blive født i verdens lykkeligste land, Danmark. Og det bedste sted at finde svar på det er selvfølgelig Hvidovre Hospitals fødegang, hvor der i gennemsnit bliver født en børnehaveklasse om  dagen.

”De var meget imponerede og forundrede på samme tid,” forklarer vicechefjordemoder, Randi Iversen, som stod for interview og rundvisning på afdelingen, mens tv-holdet var på besøg.

”Der var mange ting, de ikke rigtig forstod. For det første det der med at sygehuset var ”gratis”, og at medicinen ikke koster noget, når man er indlagt. Vi besøgte en familie, som netop havde fået deres tredje barn, og det der med, at man kan få tre børn på hospitalet, uden at betale andet end skat, havde de meget svært ved at forstå,” siger hun og tilføjer:

”Reporteren mente, at det måtte være på grund af vores sygehusvæsen, at vi er så lykkelige i Danmark.”

Hurtigt hjem
Også de hurtige hjemsendelser efter fødslerne var noget, der forbløffede de amerikanske udsendte, og da Randi Iversen fortalte, at familierne både bliver ringet op og besøgt i hjemmet i dagene efter, blev de amerikanske gæster for alvor begejstrede.

”Det, syntes de, var helt vildt,” fortæller Randi Iversen, som også var med, da reporteren spurgte de nybagte forældre til deres oplevelse på hospitalet.

”Heldigvis var forældrene meget glade for Hvidovre Hospital. De havde faktisk født alle deres tre børn her. Så de gav os mange roser med på vejen,” siger Randi Iversen og tilføjer om CNNs besøg.

”Det er selvfølgelig fint at CNN kigger forbi, og det var helt sikkert en sjov oplevelse. Men jeg falder ikke bagover af benovelse, bare fordi der kommer et tv-hold. Jeg tager det roligt, og jeg tror, at det bliver et rigtig fint indslag.”

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår indslaget bliver bragt på CNN, men hold øje med intranettet for link til udsendelsen.