suPAR vil ændre måden vi arbejder på

​Hvidovre Hospital har besluttet at indføre biomarkøren suPAR som en del af akut modtage-pakken. Kom til staff meeting og hør mere om, hvordan suPAR ændrer din hverdag.​

​​​Hvilken patient har mest akut brug for hjælp? Er den 30-årige kvindes mavesmerter livstruende, og skyldes den 85-årige herres rystelser blot væskemangel? Prioritering er en fast, men svær del af hverdagen på et hospital. Nu får læger og sygeplejersker hjælp fra en ny biomarkør: suPAR. 


Kom til staff meeting d. 6. november kl 14.00-14.45 i auditorium 3+4 og hør om, hvordan du bruger suPAR. 


Det er forskere på Hvidovre Hospital, der står bag opdagelsen af suPAR, som ifølge forskningschef, Ove Andersen kan være med til at redde mange liv. 

”Vi har fundet biomarkører i blodet, som gør det muligt at identificere de medicinske patienter, som har en øget risiko for at dø. suPAR er ikke en sygdomsspecifik undersøgelse og kan ikke stille diagnoser, men den kan fungere som en advarselslampe, der lyser,” forklarer forskningschef Ove Andersen.

Hurtigere prioritering

Når suPAR bliver implementeret som rutineundersøgelse, vil det ifølge Ove Andersen gøre hverdagen lettere for kliniske læger og sygeplejersker, fordi det bliver hurtigere og lettere at foretage prioriteringer af patienterne.”suPAR sætter lynhurtigt patienterne i en rød, gul eller grøn kategori, og de patienter, som er i den røde kategori, skal udredes yderligere uanset deres symptomer,” forklarer Ove AndersenPå staff meeting vil der blive redegjort for de data, der ligger til grund for beslutningen, samt for hvordan suPAR-resultatet skal fortolkes
Redaktør