Staff Meeting: Hvad stiller man op med et voldsoffer?

​Hvad gør du, når en patient kommer ind med et blåt øje og en flækket læbe og siger, at hun er gået ind i en dør? Kom til Staff meeting og hør om offerrådgivning.

​Foto: Susanne Østergaard

​Staff Meeting om offerrådgivning, torsdag den 20. juni kl. 8.15 - 9.00 i Auditorium 3 og 4.

Foredrag af journalist og frivillig i Offerrådgivningen, Helle Bygum Knudsen.
Rigtig mange hospitalsansatte står overfor problematikken: Hvad gør man, når man har på fornemmelsen, at man står overfor et voldsoffer? Og hvad gør man, når man er sikker på det?
På Staff Meeting den 20. juni kan du høre om, hvordan man rådgiver ofre for vold, og hvad man stiller op, når mærkerne på kroppen ikke passer til forklaringen om et fald ned ad trapperne.
Det er journalist Helle Bygum Knudsen, som står for oplægget til Staff Meeting. Udover 24 års erfaring på TV-avisen, har Helle Bygum Knudsen de seneste to år arbejdet frivilligt i Offerrådgivningen under Hovedstadens Røde Kors, hvor hun har set og hørt ofre i alle afskygninger.
Offerrådgivningen yder psykisk førstehjælp til ofre, pårørende og vidner, der har været udsat for en traumatisk begivenhed. Det kan være fx overfald, vold, voldtægt, trusler eller røveri.
Rådgivningen tilbyder telefonisk eller personlig rådgivning og vejleder om hjælp af psykologisk, social og juridisk karakter.
Rigspolitiet har oprettet en Offerrådgivning i alle 12 politikredse. På landsplan tager man sig af godt 4.000 sager om året, og tallet er stigende.
Vel mødt til endnu et spændende Staff Meeting​​