Opfordring til yngre læger- Tag imod tilbud om supervision

​Stress, konflikter og dilemmaer er del af hverdagen for mange unge læger. Faglig supervision kan være med til at hjælpe dem igennem svære perioder. Folkene bag projektet opfordrer derfor til, at flere yngre læger tager imod tilbuddet om hjælp og sparring. 

yngre læger på kontor

​Maria Jersild havde svært ved at lægge arbejdet fra sig, når hun kom hjem. Faglig supervision hjalp. Foto: Susanne Østergaard

Del erfaringer med andre 
Maria Jersild er en af de yngre læger, som har deltaget i faglig supervision, og hun er ikke i tvivl: Det hjælper at tale om problemerne.

”Jeg havde svært ved at lægge arbejdet fra mig, når jeg kom hjem. Især efter aften/nattevagter, hvor man er alene og har ekstra travlt. Der tænkte jeg meget over, om jeg nu havde gjort det godt nok,” siger hun.

Maria Jersilds problem blev taget op i faglig supervision, og muligheden for at høre andres synspunkter hjalp hende videre.

”Jeg lærte at sige: Jeg gør mit bedste under de forhold, jeg har. Og så hjalp det at høre, at jeg ikke var den eneste, der gik med de tanker”, siger hun. 

Tavshed løser intet

Chen Zhan, som er Formand for yngre lægerådet, har også prøvet kræfter med den faglige supervision. Hun var tynget af sin første patientklage.

”Vi snakkede om, hvordan jeg havde kommunikeret med de pårørende, og om hvad jeg kunne have gjort anderledes. Det var en enorm lettelse at tale om det, og jeg var meget mere afklaret bagefter, siger hun og tilføjer:

”Vi læger har som faggruppe ikke stor tradition for at snakke om vores problemer, men det er noget, de fleste af os ville have godt af en gang i mellem.”

Bente Dich er sundhedsfaglig konsulent og står sammen med udviklingskonsulent Irene Schach Christiansen for supervisionen. Hun er enig med Chen Zhan i at, det er en overvindelse for mange af de yngre læger at melde sig til den faglige supervision.

”Det er helt sikkert noget kulturelt. De fleste vil gerne diskutere det rent faglige, men når det faglige går ind og berører os følelsesmæssigt, bliver det svært. Jeg tror, at mange yngre læger er bange for at føle sig udstillet, siger Bente Dich.

Positivt og konstruktivt

Men ifølge Maria Jersild er de bekymringer fuldstændig ubegrundede.

”Faglig supervision er et 100 procent fortroligt forum, og der er en meget positiv og konstruktiv tone. Man føler sig på ingen måde udstillet eller hængt ud, tværtimod. Man får mulighed for at snakke om nogle af de problemer, som rigtig mange går rundt med. Jeg vil helt klart anbefale andre at prøve det.”Mere information

Hvis du vil vide mere om faglig supervision, er du meget velkommen til at kontakte:
Chen Zhan: Chen.Zhan.01@regionh.dk, Bente Dich: bente.dich@regionh.dk eller Irene Schach Christiansen: irene.schach@regionh.dk, som kan forklare nærmere om, hvordan forløbene foregår.

Du kan melde dig til faglig supervision h​er: http://www.supervision.checkappointments.com

Redaktør