Nu flyder blodet i Hvidovre Hospitals vandrehal

​Det første tegn på, at man nærmer sig blodbankens nye donortapning, er en sværm af lamper udformet som hvide blodlegemer. Det blodrøde glashåndtag på døren ind til tappe-stolene er næste påmindelse om, at nålen venter. Velkommen til den nye blodbank.

​​De nye tappe-faciliteter er lyse og venlige. Foto: Susanne Østergaard

Af Thomas Wittrup, kommunikationsmedarbejder​

De ’blodige’ vartegn til trods, så er der ikke meget dramatik over blodbankens nye lokaler, nærmere tværtimod.  Donortapningen er flyttet til nye lyse lokaler med udsigt over hospitalets taghaver. Til gengæld kommer blodet til at flyde raskere, idet antallet af ugentlige donationer øges ​​betragteligt.

”Vi er meget glade for vores nye donortapning. Her er lyst og venligt, og udsigten over haverne til begge sider er rigtig dejlig for både vores donorer og personale,” fortæller ledende bioanalytiker Charlotte Lynge Elholm.

Ud over de nye tappefaciliteter er blodbankens laboratorier allerede i slutningen af juni flyttet til nye lokaler i afsnit 231.

Digitale donorer

I de nye lokaler er der otte tappe-stole. Tidligere var der kun plads til fem donorer ad gangen. Samtidig udvides åbningstiden den første oktober. Det betyder, at man kan øge antallet af donationer fra 120 til omkring 300 om ugen og tappe op imod 6000 liter blod om året. En forøgelse i produktivitet som hænger godt sammen med en generel stigning i aktiviteterne på Hvidovre Hospital.

De nye rammer medfører ikke kun mere dagslys, fin indretning og en flot udsigt. Faciliteterne er desuden tilpasset en digitalisering af donortapningen. Det betyder blandt andet, at donorerne ved ankomst selv registrerer sig på pc’ere i venteområdet, hvorefter de bliver mødt af personalet.​

Donortapningens nye modtageområde i vandrehallen med de iøjnefaldende blodlegeme-lamper i loftet. Foto: Susanne Østergaard

”Digitaliseringen af donortapningen giver bedre og mere effektive donorforløb. Det er de nye faciliteter med til at understøtte,” siger Charlotte Lynge Elholm.

Digitaliseringen betyder også, at man via en donorportal på internettet både kan oprette sig som donor og booke tid til en tapning.

Kunsten på væggen

Blodlegeme-lamperne, de flotte røde dørhåndtag, billederne på væggene og det pulserende lys ved tappe-lejerne er skabt af kunstner Christina Bredahl Duelund. De forskellige værker er lavet specielt til blodbanken og er et forsøg på at skabe en unik kunst-oplevelse med en klar forbindelse til netop dette sted og denne funktion.

Lamperne er printet på en 3D-printer. Foto: Susanne Østergaard

Den nye donortapning bliver taget i brug i uge 35.

Bliv donor
Blodbanken opfordrer alle til at overveje donation. Man kan kontakte donortapningen på 3862 2489 eller på donorportalen