Ledelse handler om at forstå mennesker

​Hun kalder sig selv for håndværker og brobygger, har en forkærlighed for små hospitaler - og brænder for ledelse. Faktisk så meget, at hun ved siden af sit arbejde tager en lang, krævende lederuddannelse på Copenhagen Business School. Marie-Louise Frische, eller ”Malou”, som hun foretrækker at blive kaldt, er ny ledende oversygeplejerske på Medicinsk Afdeling på Amager Hospital.

​​​​​"Jeg forholder mig altid nysgerrigt til de mennesker, jeg møder på min vej - og især dem jeg skal lede". Det fortæller Malou Frische, ledende oversygeplejerske på Amager Hospital. Foto: Jannie Gade Nielsen.

​Af Jannie Gade Nielsen, kommunikationskonsulent

På hylden over Malou Frisches skriverbord står en lille, hvid ramme. Ikke med foto af børn, hund eller en eksotisk palmestrand, men med et enkelt citat af Søren Kierkegaard:
”At man, når det i sandhed skal lykkes at føre et menneske et bestemt sted, først og fremmet må passe på at finde ham dér, hvor han er, og begynde dér.”
Dette citat har fulgt Malou gennem mange år og blevet en del af hendes livssyn, både på job og privat.
”At være leder handler rigtig meget om at forstå andre mennesker og det, der ligger bag. Derfor forholder jeg mig altid nysgerrigt til mennesker, jeg møder på min vej, og især dem jeg skal lede. Det giver mig et kick at få andre til at reflektere over deres egne handlemuligheder i livet, ligegyldigt om det er privat, kollegialt eller ledelsesmæssigt – og det gør mig glad at hjælpe folk videre”, fortæller hun.
Malou kommer fra en stilling som ledende oversygeplejerske på Helsingør Hospital, hvor hun blev til det sidste, inden det lukkede i februar i år. Oprindeligt er hun fra Assens på Fyn, og var sygeplejestuderende på det lille lokale sygehus inden hun, som færdiguddannet, tog turen videre til en stor afdeling på Universitetshospitalet i Odense.

”Jeg gør, hvad jeg siger - og siger det jeg gør ”

For Malou Frische har pilen peget på ledelse gennem mange år og lige nu er hun halvvejs igennem sin Masteruddannelse i offentlig ledelse på Copenhagen Business School, CBS.
 ”For mig er det helt nødvendigt at søge mere viden, så jeg ikke kun forstår dynamikken i den virksomhed, jeg er ansat i, men også helt generelt lærer, hvad det vil sige at være leder i det offentlige system”, fortæller hun.

Forkælighed for små hospitaler

Det er helt bevidst, at Malou har valgt Amager Hospital som sin nye arbejdsplads. Hun oplever det som en solid og stærkt funderet virksomhed med mange dygtige og trofaste medarbejdere - og hun føler sig meget velkommen på Amager Hospital:
”Jeg er blevet taget rigtig godt imod og mødt med en åbenhed og nysgerrighed, som er rar at mærke.”
Fusionen med Hvidovre Hospital er hun ikke bekymret for:
”Der er masser af gode erfaringer at hente begge steder, så det handler om at bygge bro og gøre noget ved de udfordringer, som vi reelt kan gøre noget ved. For mig handler det om at kunne oversætte de politiske beslutninger, så de giver mening for os alle”, siger hun.​

​​​BLÅ BOG

Marie-Louise (Malou) Frische
Uddannet sygeplejerske
Bor i Hillerød med mand og to børn
Studerer Master i Offentlig ledelse på Copenhagen Business School​