Forskningsforsøg på MR

​Patienter med svær traumatisk hjerneskade er ofte bevidstløse i længere tid, men kan komme sig fra den vegetative tilstand og eventuelt genvinde fuld bevidsthed.

Prognosen lige efter en hjerneskade er vanskelig at bedømme, men er formentlig knyttet til, hvor hurtigt forbindelser i hjernen gendannes. Disse underliggende neurale mekanismer for genetablering af bevidsthed undersøges nu ved hjælp af avanceret MR-scanning, neurofysiologiske målinger samt klinisk undersøgelse af patienter med svær traumatisk hjerneskade.

Lundbeckfonden støtter projekt med 1.869  mill kr., der har til formål at klarlægge mekanismer bag genetablering af bevidsthed efter svære hjerneskader.
 
Professor Hartwig Siebner fra Danish Research Centre for Magnetic Resonance (http://drcmr.dk)​ har fået bevillingen til projektet, der skal gennemføres i samarbejde mellem MR Forskningssektionen på Hvidovre Hospital og Lars Kammersgaard og Ingrid Poulsen, Forskningsenheden for Afdeling for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade, Glostrup Hospital (http://www.hvidovrehospital.dk/rubric/menu/Home/​). 
Redaktør