AIDS-fondets Informationspris gik til Hvidovre

AIDS-Fondets årlige prisuddeling fandt forleden sted på Hotel Skt. Petri i København. H.K.H. Prinsesse Marie deltog ved prisuddelingen og overrakte blandt andet en pris til Gitte Kronborg fra Hvidovre Hospital.

Ved arrangementet blev der uddelt tre priser: Hivprisen, Forskningsprisen og Informationsprisen. Det var den sidstnævnte som gik til Hvidovre Hospitals Gitte Kronborg, som er overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling.

”Jeg blev både overrasket, rørt og glad,” siger Gitte Kronborg, som udover æren modtog en buket blomster og 10.000 kroner af Prinsesse Marie.
Gitte Kronborg fik prisen for sit gode oplysningsarbejde om hiv og aids i en tid, hvor sygdommen ellers er meget tabu-belagt. Men hun tager ikke hele æren alene. Hun fremhæver nemlig miljøet på Infektionsmedicinsk Afdeling som værende en vigtig faktor for, at hun kan udføre sit arbejde, så godt som hun gør.

”Jeg vil gerne takke min afdeling for at have et godt og åbent miljø, hvor man kan diskutere tingene, sparre og blive klogere,” siger hun.

Derfor fik Gitte ​​Kronborg prisen

I begrundelsen for at Gitte Kronborg modtog Informationsprisen, skriver AIDS-fondets bestyrelse;

”Gitte Kronborg er overlæge på Hvidovre Hospitals Infektionsmedicinske Afdeling. Hun har et indgående kendskab til hiv; hun behandler, forsker og følger med. I en tid, hvor mange danskere har en overdreven frygt for at blive smittet med hiv og et forældet billede af en hiv-smittet persons sygdomsforløb, er det helt afgørende, at lægefaglige autoriteter melder klart ud om den viden, vi har i dag: at hvis man som hiv smittet er velbehandlet, så er risikoen for at smitte andre seksuelt forsvindende lille.

Gitte Kronborg tildeles AIDS-Fondets Informationspris for sin klare lægefaglige udmelding om stærkt reduceret smitsomhed hos velbehandlede hiv-smittede. Det er ikke alene vigtig information til alle velbehandlede patienter, der nu slipper for at være nervøse for at smitte andre, men det er også en vigtig brik i arbejdet med at overkomme fordomme og stigmatisering af hiv-smittede.”