Solceller sladrer om sløj sommer

​Det er ikke kun badeturister og solcreme-sælgere, som savner solen denne sommer. Også Hvidovre Hospitals store solcelleanlæg har kigget langt efter solen i juli.

Den lidt triste sommer har sat sit spor på produktionen af grøn energi på Hvidovre Hospital. Foto: Hvidovre Hospital

Den danske sommer i juni og juli har været mere til gummistøvler og paraply end til badeshorts og bikini. Og hvis man skal tro hospitalets 6.000 kvadratmeter store solcelleanlæg, så hænger det sammen med, at sommeren 2016 faldt i maj måned.
I maj var produktionen af grøn energi fra anlægget nemlig næsten dobbelt så stor som i juli. Hele 217.000 kilowatttimer (kWh) – svarende til over 200 personers elforbrug på et år – blev det til i den sidste forårsmåned. Juli ser derimod ikke ud til at levere meget mere end 130.000 kWh og junis produktion på 170.000 kWh kunne heller ikke konkurrere med maj (se diagram nedenfor.)

Retfærdigvis skal det siges, at sommer i denne forbindelse hænger sammen med solskinstimer – ikke med temperatur. Så både juni og juli kan sagtens ende med at have været en del varmere end maj. Men mere solrige - det var de altså ikke.

Alligevel en solstrålehistorie

Mens man sagtens kan være lidt skuffet over det danske sommervejr indtil nu, så er der ingen sure miner over produktionen af den grønne energi på hospitalet.

”Anlægget leverer rigtig godt, og vi når fint den forventede produktion på 700.000 kilowatttimer på et år. Det er bare lidt overraskende, at maj måned ser ud til at blive den mest produktive periode i år,” siger maskinmester Bjarne Tjørnelund Andersen fra Teknisk Central på Hvidovre Hospital.

Flere solceller på vej

Selv om hospitalets solcelleanlæg i forvejen er et af Danmarks største, så er der planer om, at der allerede i efteråret skal monteres endnu flere solceller, som kan bidrage til at hospitalet når et mål om, at man i 2020 dækker 10 procent af det samlede energiforbrug med energi fra vedvarende kilder.