​​​

"Vi vil løfte kongresoplevelsen ved at inddrage mere praksis"

​En stor verdenskongres i sportsfysioterapi løber af stablen på danske grund i disse dage. Vores professorer Kristian Thorborg og Thomas Bandholm er medarrangørerer, og tre forskere fra SORC-C.​​ deltager.​

Vent...

Fredag og lørdag den 26. og 27. august løber verdenskongressen for sportsfysioterapi af stablen på Nyborg Strand med fokus på bl.a. unge verdensatleters fysik, forebyggelse af muskelskader og hoftesmerter hos kvindelige sportsfolk. 

Et hold af eksperter fra Amager og Hvidovre Hospital bidrager med deres viden på den helt udsolgte kongres, som er den fjerde af slagsen og har overskriften "Translating science into action", hvilket kan oversættes til: "Sådan omsætter man videnskab til handling".

AHH's to professorer med ekspertise i sportsfysioterapi, Kristian Thorborg og Thomas Bandholm, sidder begge i kongressens videnskabelige udvalg, hvor Kristian Thorborg er formand og Thomas Bandholm står for indsendelse af abstracts og konkurrence for bedste abstract og mundtlige fremlæggelse.

Ud over de to professorer deltager tre forskere fra Amager og Hvidovre Hospital/SORC-C: Lasse Ishoi, Kasper Krommes, og Charlotte Anker-Petersen. Thomas Bandholm og Kristian Thorborg deltager som chairs.​

Krav om infographics og deltagelse af atleter

Udvalget har ønsket en nyskabelse på vidensformidlingsområdet ved at stille krav om infographics på alle indsendte abstracts:

"Ved at gøre det obligatorisk at producere sin poster som en infographic bliver det meget lettere at fordøje fremfor den klassisk tungere konferenceposter," siger professor Thomas Bandholm.

Et andet kendetegn ved kongressen er inddragelsen af slutbrugerne og praksis-fokus: Sportsfolk er med i interviews og deltager i paneldebatter.

"V vil løfte hele kongresoplevelsen et niveau ved at inddrage mere praksis, og vi har også professionelle atleter involveret med interviews og debat på kongressen," fortæller professor Kristian Thorborg.

Gæsteredaktører på anerkendt idrætsmedicinsk tidsskrift

I forbindelse med konferencen har Kristian Thorborg og Thomas Bandholm været gæsteredaktører på et nummer af British Journal of Sports Medicine, som er det mest anerkendte idrætsmedicinske tidsskrift med en impact factor på 18. Her har de også været med til at skrive en warm-up editorial om konferencen, og om hvordan arrangørerne har forsøgt at være nyskabende og udfordre det klassiske konference-format.

Kongressen er arrangeret af International Federation of Sports Physical Therapy og Dansk selskab for Sportsfysioterapi.

> Se programmet for verdenskongressen i fysioterapi

​ Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor