Ventetid bliver til halstørklæder til hjemløse

​Patienter i Ortopædkirurigsk Ambulatorium kan strikke halstørklæder til hjemløse, mens de venter på lægen.

​​Sygeplejerske Vibeke Nielsen (tv.) og afdelingssygeplejerske Helle Alslund (th.) med det første færdige halstørklæde strikket af patienter i Ortopædkirugisk Ambulatorium.

Ventetid på et hospital kan være både kedelig og lang, men nu tilbyder ortopædkirurgisk ambulatorium på Hvidovre Hospital patienterne en anderledes måde at fordrive tiden på, når de venter på at komme ind til lægen.

I ambulatoriets venteområder ligger der nemlig strikketøj, som patienterne bliver opfordret til at strikke et par pinde på. Strikketøjet ender med at blive til halstørklæder, som skal gives til hjemløse.

Patienterne har taget godt imod

"Når jeg går igennem venteområdet spørger jeg altid, om der er nogen, der kan strikke. Patienterne har taget rigtigt godt imod strikketøjet, og vi kan også se, at det får dem til at sidde og snakke hyggeligt sammen, mens de strikker og venter", siger sygeplejerske Vibeke Nielsen, som bragte ideen om strikketøj til patienterne ind på afdelingen.

Hun slår selv 62 masker op og strikker de første par pinde, og så er strikketøjet klar til at blive arbejdet videre på. I de uger strikketøjet har ligget fremme, er der produceret et stribet halstørklæde i friske farver, og to mere er godt på vej.

Afdelingen arbejder meget med at nedbringe ventetiden i ambulatoriet. Men det kan ikke helt undgås, da der også er patienter, der kommer akut ind. Det kan betyde, at de patienter, der ellers har en planlagt tid, bliver nødt til at vente lidt længere.

"Når vi kan fortælle dem, hvor længe de skal regne med at vente, oplever de det ikke helt så slemt. Og nogle vil gerne strikke lidt imens. Forleden havde vi en ældre dame, som skulle vente nogle timer på at blive hentet af en liggende transport, og hun var glad for at kunne sidde og strikke lidt imens", fortæller afdelingssygeplejerske Helle Alslund.

Gerne noget pænere garn

En af de patienter, der har kastet sig over strikkepindene, er 65-årige Lisbeth Klinken. Hun har strikket, siden hun var fem år, men er faktisk holdt op pga. en dårlig skulder.

"Jeg savner det, så jeg kan godt lige strikke et par pinde, mens jeg alligevel sidder her og venter. Det er en god ide at strikke til de hjemløse. Men de kunne nu godt have fundet noget pænere garn".

Når halstørklæderne er strikket færdige, sørger Vibeke Nielsen for, at de bliver vasket og pakket ned, så de kan blive afleveret til uddeling til julefrokosten for hjemløse på DFDS's færger.

Garnet er hovedsagligt doneret af personalet. Og ambulatoriet tager meget gerne imod mere garn.