Var det noget med en fløjlsblød smagseksplosion af en citron- eller hindbærmousse? Eller en tropeshake, der hensætter dig til de thailanske strande? Lækkerier som disse bliver fremtiden for vores patienter, og i sidste uge kunne man nyde smagsprøver i en form for pop up-restaurant med det sigende navn ”Petit Appétit”.
Det er nemlig vigtigt, at vores patienter spiser og drikker nok for at komme godt igennem et sygdomsforløb - men det kan være svært, når appetitten mangler. Det blev der sat ekstra fokus på i sidste uge - uge 44 - som var national ernæringsuge. 
Gæsterne på Restaurant Petit Appétit kunne bl.a. smage på shakes og desserter, der har fået et proteintilskud samt cæsarsalat - under kyndig vejledning af bl.a. driftskonsulent Pernille Andreasen fra Amager Hospital, driftskonsulent Berit Fryd fra Hvidovre Hospital og kontorelev i vores serviceafdeling Louise di Stefano (fotoet). Hospitalets driftskonsulenter står bl.a. for at kvalitetssikre maden til patienterne.
Nye kostformer på vej
Restaurant Petit Appétit var samtidig en forpremiere på de nye kostformer, hospitalet introducerer til næste år, for at sikre endnu bedre muligheder for god ernæring til de af vores indlagte patienter, der ikke af sig selv spiser og drikker nok. Gæsterne i restauranten var fra flere sengeafsnit, hvor oversygeplejersker og ernæringsnøglepersoner var inviteret. Derudover deltog to repræsentanter fra patient- og pårørendepanelet aktivt i frokosten og ”ernæringssnakken” ved bordene.
I løbet af uge 44 kunne interesserede medarbejdere også besøge to workshops i henholdsvis Gastroenheden og Afdeling for Medicinske Sygdomme, Lungemedicinsk og Endokrinologisk Afsnit, hvor de fik gode råd om arbejdet med ernæring.
Torsdag den 2. november kulminerede ernæringsugen med et stort symposium om ernæring på Herlev Hospital arrangeret af Region Hovedstadens ernæringskomité. Symposiet samlede erfarne fagfolk og nøglepersoner inden for ernæringsområdet.