Veer og gispeøvelser uden publikum

​I en ny video fortæller jordemoder Katrine Ellegaard gravide om graviditet og fødsel. Videoen træder i stedet for informationsmøderne, som er aflyst på grund af corona.

Vent...

"Hej jeg hedder Katrine Ellegaard, og jeg er jordemoder her på Hvidovre Hospital. Vi skal have et lidt anderledes informationsmøde om graviditet og fødsel, end vi holder normalt."

I den næste halvanden time efter denne indledende velkomst skiftevis taler, puster og gestikulerer Katrine Ellegaard i det tomme auditorium. Foran hende står et videokamera og optager med sit røde øje - i stedet for et lokale fyldt med runde maver og nervøse partnere. 

Informationsmøderne for gravide er p.t. aflyst på grund af corona, men de skal ikke snydes for informationen. Derfor har Katrine kastet sig ud i at levere den på denne noget anderledes måde.

"Det er noget helt andet at skulle stå og tale ind i et kamera i stedet for til en stor forsamling, der også stiller spørgsmål undervejs. Men jeg er rigtig glad for at gøre det, for det er så vigtigt at få informationen ud til de gravide, fordi forberedelse skaber tryghed," siger Katrine Ellegaard, en smule forpustet efter optagelserne.

De fysiske informationsmøder for gravide er aflyst, fordi Sundhedsstyrelsen ud fra et forsigtighedsprincip betragter gravide som værende i særlig risiko for smitte med corona. I løbet af onsdag den 11. marts bliver videoen lagt på Hvidovre Hospitals hjemmeside, så alle gravide alligevel kan få den vigtige information.

Læs også: 

Informationsmøder for gravide aflyses


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor