Vask hænder med Anders And

​Hygiejnesygeplejerskerne sætter fokus på patienter og besøgende. 

​Hygiejnesygeplejersker klar til at gå i aktion: Helle Schiønning, Helle Neustrup, Rie Mikkelsen og Dorthe Müller. Foto: Hvidovre Hospital. ​

​Med ultraviolette lyskasser, håndsprit og en stak Anders And-blade trillede fire hygiejnesygeplejersker torsdag den 18. juni ud på en række afdelinger på Hvidovre Hospital for at sætte fokus på håndhygiejne hos patienter og besøgende.

"Vi har længe haft fokus på personalets håndhygiejne, men der er også behov for, at være opmærksom på patienter og besøgende, for de kan nemt føre smitte rundt på hospitalet", fortæller hygiejnesygeplejerske Rie Mikkelsen.

Anders And gør det sjovere

Børnene fik heller ikke lov at slippe. Derfor havde hygiejnesygeplejerskerne medbragt særnumre af Anders And bladet med små historier til de mindste patienter og gæster.

"Anders And-bladet er en sjov måde at vise børnene, at de skal huske at vaske deres hænder. Det er nemmere for dem at tage til sig, når de får det på en lidt sjov måde", lyder det fra Rie Mikkelsen.  

Bladet er produceret til anledningen i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Egmont Publishing. 

Tommelfingeren bliver forsømt

Både børn og voksne fik lov at se deres hænder i den ultraviolette lyskasse, som afslører, hvor grundig man har været med håndvasken eller spritten. Og der var mange, der blev overraskede over, at særligt tommelfingeren bliver forsømt. Så de fik lidt ekstra anvisninger med på vejen af hygiejnesygeplejerskerne. 

5-årige Amalie får vist, hvordan hun skal spritte hænderne. Foto: Hvidovre Hospital. 

Sofies fingre lyser op som de skal i lyskassen. Foto: Hvidovre Hospital.Redaktør