​​​​​​

Vaccination mod COVID-19

Se hvor og hvordan, du kan blive vaccineret mod COVID-19 - denne side opdateres løbende. Husk mundbind, når du møder til vaccination.


Alle borgere i Danmark, der er fyldt 5 år kan blive vaccineret mod COVID-19. Vaccinationen er gratis og frivillig.Hvor kan jeg blive vaccineret?

​Se adresser og åbningstider på regionens store COVID-19 vaccinationscentre og på de lokale, kommunale vaccinationstilbud.

Se oversigt over vaccinationscentre i Region Hovedstaden

Se oversigt over kommunale-vaccinationssteder

Der er åbnet op for, at børn mellem 5 og 11 år kan blive vaccineret. Man skal altid bestille tid til vaccination af børn mellem 5 og 11 år, og barnet skal have en forælder med til vaccination.

Andre borgere over 11 år, som skal have deres første vaccinestik, kan møde op uden tidsbestilling, dog senest 30 minutter før lukketid. Alle andre borgere skal bestille tid til vaccination på vacciner.dk

COVID-19 vaccination ved egen læge

​Alle, der er inviteret til vaccination, kan nu også blive vaccineret mod COVID-19 hos de praktiserende læger. Ordningen omfatter alle patienter over 5 år, der skal have 1., 2. eller 3. stik.

Borgere vælger selv, hvilken praktiserende læge man bliver vaccineret hos - det behøver således ikke være ved ens egen praktiserende læge.

Det er frivilligt om den enkelte lægepraksis vil deltage i ordningen. Du kan nedenfor se en oversigt over, hvilke praktiserende læger, der tilbyder vaccination mod COVID-19.

Se hvilke praktiserende læger, der tilbyder COVID-19 vaccination

COVID-19 vaccination ved private aktører

​​​Borgere over 12 år, der er inviteret til vaccination, kan blive vaccineret gennem de private aktører Copenhagen Medical og Practio, som nu har åbnet vaccinationscentre i Hovedstadsområdet.

Læs mere om, hvordan vaccination ved Copenhagen Medical og Practio foregår nedenfor.

Vaccination gennem Copenhagen Medical.

Vaccination gennem Practio.

COVID-19-vaccination på hospitalet

Hvis du har et aktivt hospitalsforløb, og ikke har mulighed for at blive vaccineret i et vaccinationscenter eller hos egen læge, så kan du blive vaccineret på det hospital, hvor du er i behandling. Spørg, hvordan det foregår, på dit hospital.

Udkørende funktion

Beboere på plejecentre og bosteder tilbydes vaccination via udkørende funktion. Øvrige borgere, der ikke har mulighed for at forlade hjemmet, kan ligeledes vaccineres i hjemmet. Kontakt din bopælskommune for at høre, om du har mulighed for at blive vaccineret via udkørende funktion.Revaccination

Revaccination tilbydes aktuelt til alle borgere over 18 år, som afsluttede deres første vaccinationsforløb (1. og 2. stik) for mere end 6 måneder siden. 

Når du er inviteret til et 3. stik, vil du modtage nærmere information om revaccination i din e-Boks. Hvis du er digitalt fritaget, vil du modtage et brev med posten. 

Invitationer til revaccination sendes ud ugentligt. Derfor kan du opleve, at der går 6 måneder og 1-6 dage fra datoen for dit 2. stik, før du modtager en invitation til revaccination.

Når du har modtaget din invitation, kan du gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til dit tredje stik.

Du kan finde en oversigt over vaccinationssteder her.

Book tid på vacciner.dk

Det er kun muligt at blive vaccineret uden tidsbestilling ved 1. vaccinestik i de store vaccinationscentre. Du skal derfor, når du skal have dit 3. stik, sørge for at booke en tid til vaccination på vacciner.dk.

Du vil blive tilbudt revaccination med den samme vaccinetype, som du fik ved 2. stik. Det betyder fx, at hvis du fik 1. og 2. stik med vaccinen fra Pfizer-BioNTech, så vil du også blive tilbudt et 3. stik med vaccinen fra Pfizer-BioNTech.​

Læs mere om revaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.Coronapas efter vaccination

Hvis du har NemId, kan du downloade dit coronapas på sundhed.dk, eller benytte Coronapas-appen som findes i App Store og Google Play. 

Borgere der er fritaget fra digital post vil automatisk få tilsendt et coronapas med fysisk post efter vaccination. 

Et fysisk coronapas efter vaccination kan også bestilles ved at ringe til sundhed.dk på telefon 44 22 77 74. 

Er der fejl i registreringen af din vaccination?

Hvis der er fejl i registreringen af din vaccination, kan du prøve følgende:

 1. Log på www.sundhed.dk med NemID og tjek, om dine vaccinationer er registreret med korrekte datoer.

 2. Hvis dine vaccinationer er registreret korrekt på sundhed.dk, men det alligevel er forkert i de to apps "MinSundhed" og "Coronapas", kan du prøve at af- og geninstallere den relevante app. 

Du skal oplyse følgende:

 • CPR-nummer
 • Tid og sted for din vaccination
  (Navn på vaccinationscenter eller navn og adresse på lægehuset)  
 • Hvilke vacciner du har fået
  (Pfizer, Moderna eller AstraZeneca)


Vaccination af gravide og ammende

Gravide og ammende har mulighed for at blive vaccineret mod COVID-19


Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide bliver vaccineret i 2. eller 3. trimester. Ammende kan vaccineres med det samme. 

Det er frivilligt og gratis at blive vaccineret.

Sundhedsstyrelsens anbefaling bygger på en faglig vurdering, der er foretaget på baggrund af videnskabelige studier, opgørelser af data over effekt og bivirkninger, samt rådgivning fra eksperter.

Vaccinerne, der bruges i det danske vaccinationsprogram, fra Pfizer-BioNTech og Moderna har i følge Sundhedsstyrelsen samme beskyttende effekt hos gravide og ammende som hos personer, der ikke er gravide eller ammer.

Sundhedsstyrelsen oplyser ligeledes, at der ikke er set øget risiko for aborter, misdannelser eller for tidlige fødsler hos gravide, der er vaccineret mod COVID-19.

Gravide og ammende kan få de samme bivirkninger som andre efter vaccination. Der vil i langt de fleste tilfælde være tale om milde bivirkninger. De milde bivirkninger kan være træthed, hovedpine og feber og varer typisk et par dage. I sjældne tilfælde kan der opstå allergiske reaktioner.

Har du spørgsmål om vaccination til gravide eller ammende?
Vaccination af børn og unge under 18 år

5 til 11-årige

​Hvis du er under 11 år, vil din invitation til vaccination blive sendt til dine forældre, som kan bestille tid til din vaccination. Der vil være reserveret specielle tider til børn, når I skal bestille på vacciner.dk.

Der skal altid bestilles tid til vaccination af børn mellem 5 og 11 år.

Der bliver sendt invitation ud til vaccination af børn mellem 5 og 11 år én gang om ugen. Derfor kan der gå lidt tid, før invitationen til vaccination mod COVID-19 er i e-Boks.

NB: Børn under 11 år skal altid have minimum én forælder med, når de skal vaccineres.

Læs mere om COVID-19 vaccination af de 5-11-årige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

12 til 14-årige 

Hvis du er under 15 år, er din invitation sendt til dine forældre din invitation, som kan bestille tid til din vaccination. En gang om ugen inviteres alle børn, som er fyldt 12 år inden for den seneste uge. Man kan dog blive vaccineret uden tidsbestilling allerede fra den dag, man fylder 12 år, også selvom invitationen ikke er nået frem. Kun borgere, der skal have første vaccinestik, kan møde op uden tidsbestilling. Alle andre skal bestille tid på vacciner.dk.

NB: Børn under 15 år skal altid følges med en forælder eller værge til vaccination.

Læs mere om COVID-19 vaccination af 12-15-årige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

15 til 17-årige

Alle 15-17 årige har modtaget en invitation i e-Boks.

Er du under 18 år, sendes der en kopi af invitationen til dine forældre (eller til den eller de personer, der har forældremyndigheden over dig). 

Du kan booke tid med dit eget NemID på vacciner.dk

Det er gratis og frivilligt at blive vaccineret mod COVID-19. Beslutningen om at blive vaccineret er derfor helt din egen. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du taler med dine forældre inden din vaccination. Møder du alene frem til vaccinationen, kan du også blive spurgt, om du har talt med dine forældre inden dit vaccinationsstik.

Læs mere om COVID-19 vaccination af unge under 18 år på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 
Sådan bliver du vaccineret

Bestilling af tid til vaccination på vacciner.dk

Du kan bestille tid til vaccination på vacciner.dk

Videoen beskriver, hvordan man bestiller tid på vacciner.dk

Se vejledningen som tekst

Skal du afbestille en vaccinationstid?

 • Log ind på vacciner.dk
 • Gå ind i oversigten ”Mine tider”
 • Klik på ”Afbestil”
 • Hvis du afbestiller 1. tid, bliver begge tider afbestilt, da de er afhængige af hinanden, og du skal derfor bestille 2 nye tider.

Se telefonnumre til afbestilling i de forskellige regioner (vacciner.dk)

Hvis du skal ændre dine tider

 • Ved at logge ind på vacciner.dk kan du ændre dine tider til vaccination. Du behøver ikke først slette din eksisterende tid, men kan ændre den, til en tid der passer dig.

 • Hvis 1. vaccine er overstået, kan du godt ændre (afbestil eller ret) din tid nr. 2, men kun inden for den tilladte tidsgrænse på 3 - 6 uger efter første vaccine (tidsgrænsen kan variere afhængig af hvilken vaccine, der er tale om). Du har også mulighed for at flytte din tid til et andet vaccinationscenter, end der hvor du modtog din første vaccination.

 • ​​Vaccination uden tidsbestilling

  Du kan blive vaccineret i alle Region Hovedstadens vaccinationscentre og på de lokale, kommunale vaccinationstilbud. Man skal altid bestille tid til vaccination af børn mellem 5-11 år. Andre borgere, der skal have deres første vaccinestik, kan møde op til vaccination uden tidsbestilling, dog senest 30 minutter før lukketid. Alle andre skal bestille tid på vacciner.dk. Du skal blot medbringe dit sygesikringskort. Hvis du er fyldt 12 år, kan du godt blive vaccineret, selvom du ikke har fået en invitation. Hvis du ikke er bosiddende i Danmark, skal du dog have været i Danmark i min. 14 dage, og dit ophold i Danmark skal være min. 30 dage. Derudover må formålet med dit ophold ikke være vaccination.Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

​Har du generelle spørgsmål om vaccination?

Læs om vacciation mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Hvis du ikke kan finde svar der, kan du ringe til coronahotline på (+45) 70 20 02 33 - tast 1.

Se Sundhedsstyrelsens svar på de mest stillede spørgsmål om vaccinerne

Se Statens Serum Instituts svar på de mest stillede spørgsmål om vaccinerne

Coronapas efter vaccination - læs de oftest stillede spørgsmål og svar om coronapas efter vaccination på sundhed.dk.

Har du ikke NemID og skal booke eller ændre tid til vaccination?

Ring til Region Hovedstadens corona-hotline på tlf. 38 66 00 00

Åbningstider: 

 • Mandag - lørdag kl. 08-16
 • Søndag: 9-13

Der er oftest kortest ventetid på telefonen om eftermiddagen.
Fra 5. december er der igen åbent for booking på Region Hovedstadens coronahotline om søndagen.


BEMÆRK: Corona-hotline kan ikke se andre tider, end du selv kan på vacciner.dk. De kan derfor ikke hjælpe, hvis der ikke er ledige tider på vacciner.dk.

Ventetid på corona-hotline


Region Hovedstadens corona-hotline er beregnet til borgere, som ikke har et NemID og derfor skal bruge hjælp til booking og ændring af vaccination mod COVID-19.

Der er i øjeblikket rigtig mange borgere, der ringer til regionens corona-hotline for at booke tid til vaccination, og der er derfor lang ventetid for at komme igennem på telefonen. 

Hvis det ikke er muligt at komme igennem på corona-hotlinen, råder vi til at prøve igen senere. Bemærk, at borgere, der har Nem-ID kan booke tid på vacciner.dk. Corona-hotlinen kan ikke hjælpe dig, hvis der ikke er ledige tider på vacciner.dk.


Har du spørgsmål af sundhedsfaglig karakter?

Kontakt din egen læge, hvis du har spørgsmål til din egen situation – f.eks. hvis du er i tvivl om, du kan tåle vaccinen.Vaccination af udlandsdanskere og udlændinge

Til personer uden CPR-nummer 


Udlændinge uden et dansk CPR-nummer kan blive vaccineret uden at have bestilt en tid på forhånd. Dette gælder for både 1., 2. og 3. vaccinestik.

For at blive vaccineret skal du: 
 • have været i Danmark i mere end 14 dage og
 • have et samlet ophold i landet på mere end 30 dage. 
Bemærk: Det primære formål med dit ophold må ikke være vaccination.

Du kan blive vaccineret i alle Regions Hovedstadens vaccinationscentre og i de kommunale vaccinationstilbud. Borgere uden CPR-nummer har ikke mulighed for at bestille tid til vaccination på forhånd.

Skal du have dit 2. stik, skal du huske at medbringe dokumentation for, at du har modtaget 1. stik.
Når du skal revaccineres med et 3. vaccinationsstik, skal du således medbringe dokumentation for 1. og 2. stik.

Husk billede-ID
Uden billede-ID kan du ikke blive vaccineret. Husk derfor ID eller anden legitimation med billede, fx pas. Hvis du er EU-borger, skal du også medbringe det blå EU-sygesikringskort.

Vaccinepas

Når du er vaccineret, får du et internationalt vaccinationskort som dokumentation. 

Til personer med CPR-nummer og uden NemID​

Hvis gerne vil bestille tid på forhånd, og du har et CPR-nummer, men ikke et NemID, kan du ringe til bookingtelefonen for borgere uden NemID på 38 66 00 00. 


Antal gennemførte vaccinationer i Region Hovedstaden

Statens Serum Institut opdaterer dagligt deres oversigt over udviklingen i antallet af vaccinationer i Danmark. 

Her kan du også se en opdateret opgørelsen over antal vaccinationer i Region Hovedstaden.

Du kan finde en vejledning til vaccinationsoversigten - også kaldet "SSI's interaktive vaccinationsdashboard” - på seruminstituttets hjemmeside.


Redaktør