Ungt fingeraftryk på Børneambulatoriet

​En bardisk, stik til mobilopladning og magelige lænestole. Unge patienter har været med til at indrette Børneambulatoriet på Hvidovre Hospital.

”Indretningen i venteområdet er superfed og en stor forbedring i forhold til før – og for os unge er det også rigtig fedt at få lov til at være med til at gøre en forskel!”

Sådan siger 18-årige Cecilie Gärtner, som sammen med andre unge patienter i Hvidovre Hospitals ungepanel har været med til at indrette det nye venteområde i Børneambulatoriet.

Børneafdelingens ungepanel kommer bl.a. med forslag til, hvordan hverdagen på hospitalet kan gøres bedre, og Cecilie Gärtner glæder sig over, at de mange diskussioner i panelet faktisk førte til, at de unge blev hørt, for de var enige om, at de ikke gider at kigge på plakater med Bamse og Kylling, når de sidder og venter i ambulatoriet.

”Vi er en masse både børn og unge i den afdeling, og vi fra Ungepanelet ville gerne indrette et område, som ikke er så barnligt. Vi ville også skabe en afskærmning i forhold til de helt små børn, for det kan godt være lidt stressende at høre på legende børn, når man f.eks. læser lektier, mens man venter på en undersøgelse,” fortæller den 18-årige gymnasielev, der i hele sit ungdomsliv har haft sin gang på Hvidovre Hospitals Børneambulatorium.

Hun fremhæver bardisken som et roligt område, hvor hun kan tilbringe ventetiden uden at blive forstyrret. Cecilie synes også, at det er rart at sidde i en af de bløde stole og læse eller skrive på en aflevering til skolen.

Ungepanel på stue.jpg

To unge fra Ungepanelet ved et af de forhæng, som de har været medvirkende til at få sat op på sengestuerne.

Unge fik indflydelse

Set fra sygeplejerske Heidi Harthimmers synsvinkel har opgraderingen af venteområdet været en positiv proces.

”Vi bad for godt et år siden Ungepanelet i afdelingen om at komme med forslag til et mere ungevenligt miljø. De researchede, klippede i forskellige blade, tegnede og kom med en masse spændende forslag, og senere inviterede jeg husets arkitekt til at rådgive om bl.a. økonomi og materialevalg,” fortæller Heidi Harthimmer.

”De unge føler, at de har haft indflydelse på omgivelserne her på Børneambulatoriet, og det er rart,” konstaterer Heidi Harthimmer, som kan se, at venteområdet med sin nye indretning virker i den forstand, at børn og unge naturligt fordeler sig i hver sin ende af rummet.

Ombygningen er bl.a. finansieret af Trygfonden.