Under åben himmel på Hvidovre Hospital

​Tiden kan føles lang, når man er på hospitalet. Nye tagterrasser gør det lettere for patienter og pårørende at bruge noget af den under åben himmel.

​Højgravide Nana Eiberg (th) og hendes kone Karoline nyder udsigten og den tidlige sommer på tagterrassen, inden de senere på dagen bliver forældre igen. Foto: Hvidovre Hospital

​Solen skinner fra en flot blå himmel ned på tagterrassen ved Hvidovre Hospitals barselsafsnit. Her venter Nana og Karoline Eiberg på et kejsersnit, som vil gøre dem til forældre for anden gang.

”Det er dejligt at kunne komme ud og få lidt frisk luft, mens vi venter – specielt når vejret er så godt. Her er jo en fin udsigt over de grønne haver,” fortæller Nana Eiberg.

En ny tilføjelse

Tagterrassen er en ny tilføjelse til hospitalet. I forvejen har patienterne i sommerhalvåret adgang til en af Danmarks største grønne taghaver. Forskellen er, at udgangen til terrassen ligger meget tæt på sengeafsnittene på 2. sal, så patienter og pårørende ikke skal gå særlig langt for at komme udenfor. De kan faktisk se personalet gennem vinduerne, mens de opholder sig på terrassen.

”Vi så, at døren til terrassen stod åben og valgte at gå en tur udenfor, mens vi venter på kejsersnittet. Vi var ikke gået udenfor, hvis ikke terrassen havde været så tilgængelig,” siger Nana Eiberg.

Og terrassen er godt besøgt, melder barselsafsnittet:

”Den bliver brugt flittig, selvfølgeligt mest når vejret er godt. Men vi ser næsten dagligt nogle af vores familier, der er ude og få lidt frisk luft. Nogle gange er det bare forældrene, men det sker også, at der er helt små gæster på terrassen,” fortæller lægesekretærelev i barselsafsnittet Pia Strøm Bruun, som ud ad vinduerne på sit kontor kan følge med i livet på terrassen.

Mere på vej

Terrassen ved barselsafsnittet har været åben i godt et år, og der er flere på vej. I øjeblikket arbejder håndværkere på tilsvarende terrasser tre andre steder på hospitalet. Ifølge planerne bliver der åbnet for adgang til disse terrasser i løbet af sommeren.