Thomas Benfield modtager Lægeforeningens ærespris

​​På Lægeforeningens årlige lægemøde modtog professor og overlæge Thomas Benfield Lægeforeningens Ærespris for sin store indsats under COVID-19 pandemien.

​Fredag den 11. juni modtog Thomas Benfield, professor og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital Lægeforeningens Ærespris, som hvert år uddeles til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.

"Jeg er meget stolt på Thomas' vegne. Det er fuldt fortjent efter nu over et år, hvor Thomas har arbejdet meget hårdt med både behandling af Covid-19 patienter og forskning i sygdommen. Derudover har han brugt en stor del af sine vågne timer på at gøre danskerne klogere på sygdommen i medierne. Stort tillykke til Thomas," siger vicedirektør Kurt Stig Jensen.

Et klinisk og fagligt fyrtårn

Lægeforeningens formand begrunder tildelingen af prisen til Thomas Benfield således:

"Fra pandemiens start har Thomas Benfield stået som et klinisk og fagligt fyrtårn. Han behandlede patienter på en af de hårdest belastede infektionsmedicinske afdelinger, og var samtidig forskningsmæssig pionér indenfor behandling af COVID-19 - alt sammen med med et blik for nødvendig uddannelse af yngre og ældre kollegaer også på tværs af fag", siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.

Hun peger også på, at årets prismodtager er en dygtig formidler, som med sin rolige, saglige og pædagogiske fremtræden på tv og radio, i skrevne og elektroniske medier har bidraget til, at danskerne er blevet klogere på pandemien og ikke mindst aflivet myter om den sygdom, som man for halvandet år siden aldrig havde hørt om før.

"Thomas Benfield er et skoleeksempel på en læge, som både fagligt, forskningsmæssigt og organisatorisk er et forbillede for os andre. Jeg er derfor meget glad for, at jeg kan påskønne det ved at give ham Lægeforeningens Ærespris i år ", siger Camilla Noelle Rathcke.

Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.