Team Rynkeby: Stegende hede, buksefedt og seje piger

​Fredag spændte afdelingssygeplejerske Helle Ann Bülow-Olsen og vicedirektør Torben Mogensen cykelhjelmene og hoppede i de gule lycradragter for at cykle de 1.200 km. til Paris til fordel for Børnecancerfonden i årets Team Rynkeby-tur. Læs hvad de fortæller om de første dage i sadlen.

Helle Ann Bülow-Olsen, afdelingssygeplejerske på Lungemedicinsk afsnit på Amager Hospital, kører på Team København:

Turen for Team Rynkeby København starter i Carlsberg Byen. Flere - inklusiv mig selv - har sovet uroligt op til starten, for hvad er det lige, vi har valgt at deltage i? Første dag går uden de store udfordringer, men på dag 2 er varmen 37-39 grader, og et par stykker bliver dårlige og kaster op. Det lykkes hele holdet at komme samlet frem, dog mange timer forsinket og med et kolossalt væskeforbrug efter de 216 km. Tredjedagen starter ud med noget lavere temperaturer, og efter frokost kommer der torden, storm og skybrud. Vi finder en by at søge ly i og efter en time kører vi videre i regnvejr. Kommer ret udmattet til hotellet kl. 20 og har kørt 204 km.

En gennemblødt Helle Bülow-Olsen efter turens tredje dag.
Trækkerpige

Jeg kører som "trækkerpige" en stor del af tiden. Hvert hold har en trækkergruppe bestående af 6 ryttere, der har overskud til at skiftes til at køre forrest og kan give kommando ned i rækkerne om fx forhindringer, hul i vejbelægningen og sving. Det sparer en rytter for kræfter, at køre bag ved en anden rytter og derfor køres der meget tæt. Det er mere energikrævende at køre i trækkergruppen og det er mentalt krævende at guide sin gruppe bag sig.

Numsecreme
Det er helt ny viden for mig, at der skal creme til bagdelen, altså buksefedt, for at cykle. Men alle i cykelverden taler om "numsecreme", og man kan få de drabeligste historier om at stå op på cyklen hele vejen til Paris pga. sår eller hul på huden i de nedre regioner. Så hver morgen og aften er der kun en vej: smør numsen!

"Hjerter på hjul"
Jeg deltager i løbet sammen med min mand, og vi er også med i et videnskabeligt projekt, der hedder "Hjerter på hjul". Projektet ser bl.a. på, hvordan hjertet reagerer på så hård fysisk aktivitet, som en sådan tur er, og vi får taget blodprøver, EKG og ultralydsscannet vores hjerter hver dag undervejs.

Helle Bülow-Olsen får taget blodprøve undervejs.

​Vicedirektør Torben Mogensen, kører på Rigshospitalets hold:

Fredag formiddag kom vi afsted fra Rigshospitalet på Team Rynkeby turen til Paris. Der var mange udover rytternes familie og venner, der var mødt op ved Rigshospitalets hovedindgang. Om det var os ryttere, der trak, eller om det var konferencier Master Fatman og Christopher, tror jeg ikke, jeg vil gætte på. Men der var en flot optræden af dem begge.

Grillet pattegris
Første nat overnattede vi på Ærø. Marstal-boerne havde arrangeret et fantastisk måltid til os med grillet pattegris og fantastisk musik. Tak for det.

Siden gik turen til Tyskland i stegende hede. Puh ha! Men det gik med masser af væske. Bare temperaturen falder lidt.

Kun én fejl
Jeg har kun begået en fejl indtil videre: Jeg har alle mine gamle løbetrøjer med. Og det bliver jo bemærket, at der står Hvidovre Hospital på dem, når man cykler med kolleger fra Rigshospitalet.

Hurra for serviceholdet
Når man cykler ca. 8 timer om dagen glæder man sig til pauserne. Her kommer serviceholdet - og uden dem ingen tur til Paris. Når vi kommer ind til frokost efter 4 - 5 timer på cyklen er der stillet op med drikkevarer og mad. Vi sætter virkelig pris på service og serviceholdet. Det er også dem, der laver vores cykler, når der er problemer. Jeg tænker, at patienterne skal opleve den samme service, når de kommer hospitalet.

Mandag nåede vi halvvejs til Paris. Vi afventer spændt bjergetapen på onsdag. Uha.

En tiltrængt pause til Torben Mogensen og resten af Team Rynkeby Rigshospitalet.

​​Om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler de godt 1.200 km. til Paris for at samle penge ind til cancerramte børn og deres familier.

Holdet består af 1.450 motionscykelryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne.

Læs mere: http://www.team-rynkeby.dk/team-rynkeby-3.aspx