Team Rynkeby: Modbydelige bakker, flag i hjelmen og siddesår

​Så nåede Team Rynkeby-feltet til Paris, og det er to trætte amatør-cykelryttere fra Amager og Hvidovre Hospital, som her fortæller om en hård sidste halvdel af turen med bjergklatring, hede og godt sammenhold i den gode sags (Børnecancerfondens) tjeneste.

De to pedalakrobater, Helle Ann Bülow-Olsen, afdelingssygeplejerske på Lungemedicinsk afsnit på Amager Hospital og Torben Mogensen, vicedirektør på Amager og Hvidovre Hospital, fortæller her om turens sidste halvdel.

DAG 4: Halvvejs

Helle Ann Bülow-Olsen: Så nåede vi halvvejs. Dagen var lang, flad og ærligt talt lidt kedelig. Men det var super motiverende at vide, at vi var nået halvvejs til Paris. Da vi nåede frem til hotellet, fejrede vi med champagne.

Torben Mogensen: 200 km idag. Vejret fint, selvom der var en del modvind. Vi afventer spændt bjegetapen på onsdag. Uha.

DAG 5: Den korte dag

Helle Ann Bülow-Olsen: Dag 5 var en kort dag (kun 148 km), men til gengæld begyndte "bjergkørslen" også her. Efter middag var jeg i trækkergruppen og fik dermed udfordringen at få gruppen samlet op af stigninger. På et cykelhold, er der altid nogen, som lider, når der går op og her fik nogle sig de første udfordringer. Denne dag var første dag, hvor vi var på hotellet før kl.20.

Torben Mogensen: Så begyndte vi at møde bakker. Vi nåede til Holland efter at have kørt gennem det flade Tyskland. I morgen er det "bjergetapen", hvor vi skal over det frygtede Huy.

Jeg frygter i morgen.

DAG 6: Kongeetapen

Helle Ann Bülow-Olsen: Så kom ugens absolut hårdeste dag. 170 km og 2306 højdemeter i Ardennerne. Vejret havde skiftet om vi havde nu omkring 11 grader og regn. Da vi kom frem til hotellet ved 21-tiden, var vi totalt udmattede og med en rute på mere end 200 km og 1900 højdemeter i vente, gik alle i seng.

Torben Mogensen: Så blev kongeetapen overstået. Vi cyklede i næsten 12 timer. Først op af Huy. Desværre måtte jeg ned at gå ved halvvejen. Men da vi kom op, var der mange hold fra Rynkeby. Det var kult at kommer over. Resten af dagen stod på bakker og regn. Men vi kom igennem.

I morgen er sidste lange etape. Derefter Paris. Glæder mig.

DAG 7: Lighed mellem kønnene

Helle Ann Bülow-Olsen: Dagen i det smukke Champagne-distrikt blev til en kæmpe oplevelse – meget bedre end frygtet. Det var så smuk en tur i helt fantastisk vejr. Eneste alvorlige udfordring for nogle var store siddesår. Siddesår er en kendt problemstilling for amatørcykelrytter.

Torben Mogensen: Så skete det. Vi havde vores sidste lange etape. 184 km. Mange bakker, men ikke helt så slem som "kongeetapen". Kvinderne på vores holde kørte generelt meget stærkt, så vi mænd måtte halse efter. Nina fra vores hold havde som opgave at trække en af de ældre gentlemen over (NB. det var ikke undertegnede). Vi glæder os alle til, vi kommer til Paris.

DAG 8: Blomster og flag i hjelmene

Helle Ann Bülow-Olsen: Turens sidste dag startede i fantastisk solskinsvejr, som holdt hele dagen. Cyklerne blev pudset og solsikkeblomster og flag sat i hjelmene. Alle var spændte og glædede sig til den store finaledag på Place des Invalides. Da vi kom til Paris samledes alle holdene på Place Fontain aux Loin. Resten af turen foregik i kolonne kørsel med 1400 ryttere gennem Paris gader.

Torben Mogensen: Så nåede vi Paris. Puha. Det er været sjovt men også anstrengende. Man bliver en sammentømret gruppe på sådan en tur. Tænkt hvis vores hospitaler kunne blive ligeså sammentømrede.

Vi mødtes og kørte paradekørsel gennem Paris. Pariserne, som måtte vente i lang tid, mens kolonnen passerede, må have undret sig over, hvad der foregik. De gale danskere.

Vi sluttede af med en stor fest, som det sig hør og bør. Glemt var regnen, varmen og de modbydelige bakker. Stolthed over, at vi gennemførte som et team, stod tilbage.​