TV-Avisen: Terminale patienter får besøg af lungesygeplejersker fra HVH

​​Lungesygeplejersker fra Hvidovre Hospital tager hjem til terminale lungepatienter for at lindre smerter og angst. Se TV Avisen, hvor sygeplejerske Christina Lysdal besøger en patient.

Vent...
​Maibritt Kjeldgaard, som bor på Amager, har KOL og en lungefunktion 12 procent. Hun er en del af et lindrende behandlingsforløb for lungesyge patienter på Hvidovre Hospital, hvor hun jævnligt får besøg i hjemmet af en sygeplejerske for at tale om og få behandlet sine smerter – og den angst som terminale patienter ofte lever med. Flere end 90 patienter har indtil nu har været en del af dette forløb.

"Når man er kommet helt derud, hvor man ikke kan mere, er det rart, at der er nogen, der er specialister i det, som ved, hvad det er, vi kæmper med," fortalte Majbritt Kjeldgaard i aftes den 6. juli i TV Avisen. Her kunne man også se sygeplejerske Christina Lysdal fra Hvidovre Hospitals lungemedicinske afdeling på besøg hos Maibritt Kjeldgaard.


Indslaget fortæller, at ikke alle patienter, som ellers har krav på det ifølge Sundhedsstyrelsen, modtager denne type behandling. 48 procent af kræftsyge får tilbudt palliativ behandling, mens kun to procent af patienter med andre terminale sygdomme, herunder bl.a. lungesygdomme, får det tilbudt. Det viser en ny rapport ifølge TV Avisen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor