Sved på hjernen forebygger demens

​Sådan siger Ellen Garde, afdelingslæge i MR-Forskningssektion på Hvidovre Hospital, på forsiden af Jyllands-Posten.

Ellen G​arde er læge og seniorforsker på MR-Forskningscentret. Foto: Hvidovre Hospital.

De seneste års forskning viser, at vi selv kan gøre meget for at udsætte og måske forebygge demenssygdomme som fx Alzheimers. Til avisen siger Ellen Garde, som også er lektor ved Center for Sund Aldring på Københavns Universitet, bl.a.:

"Konkret handler det om at droppe formiddags-tv på Charlie og i stedet udfordre hjernen ved at indgå i sociale fællesskaber, diskutere og træffe beslutninger. Kast dig ud i diskussioner med børn, børnebørn eller andre, som lever, tænker og handler på en anden måde end dig selv. Det udfordrer hjernen fantastisk at skulle argumentere og træffe valg."