​​​​​​​

Stor temadag om uddannelse på Hvidovre Hospital

​Kommende og nuværende studerende på hospitalerne er de egentlige hovedpersoner på en stor temadag i dag om uddannelse på hospitalerne, som afholdes på Hvidovre Hospital. 


Kvaliteten af uddannelserne på hospitalerne  er væsentlige for at udvikle sundhedsvæsnet, så det fortsat er en god og attraktiv arbejdsplads for kommende medarbejdere.

Det er nogle af nøgleordene, når Tutorcentret og Klinisk Træning på Amager og Hvidovre Hospital i dag byder velkommen til en stor temadag for sundhedsfaglige med uddannelsesansvar fra hele landet. Det højaktuelle emne har tiltrukket 130 deltagere – og generet en fyldig venteliste - og det er derfor desværre ikke muligt at deltage uden "adgangsbillet". ​

​Dagens program er skruet sammen af overlægerne Henriette Ytting, Juri Lindy Pedersen, Trine Jensen David, Sine Hougaard, Lars Bo Krag Møller og Kim Holck fra vores tutorcenter samt Christina Brockdorff Jensen fra Klinisk Træning her på hospitalet.

 Zoomer ind på feedback og mesterlære

I programmet har de lagt vægt på udvikling af en god uddannelseskultur og et godt arbejdsmiljø med feedback og mesterlære som væsentlige elementer. Vicedirektør Jakob W. Hendel byder velkommen, og programmet byder på oplæg i tre spor: 1. Simulation, 2. Kultur og 3. Feedback og kompetencevurdering.

  • I simulationssporet kan man blive klogere på: Nye trends i simulation og implementerin, Virtual reality som læringsredskab og Trends i debriefing efter simulation.

  • Kultursporet ser nærmere på: Hvordan skaber vi en god læringskultur, Om at skabe kultur i en organisation og Opsummering af kulturens betydning i uddannelse.

  • Og sporet for feedback og kompetencevurdering ser således ud: Invers feedback, Kompetencevurdering af ikke-tekniske færdigheder og Kompetencevurdering generelt.
Derudover bliver tilhørerne også klogere på mesterlære og kultur i forhold til uddannelse i sundhedsvæsnet, fastholdelse af den gode læringskultur i en travl hverdag og evaluering af læringsmiljø.

​ Oplægsholdere fra DTU, CAMES og Universitetet i Stavanger

Oplægsholderne kommer fra flere hospitaler, universiteter og regioner samt fra bl.a CAMES, DTU Science Park og Universitetet i Stavanger (UiS). 

De er: Amandus Gustafsson, Peter Hultberg, Peter Dieckman, Lene Tanggaard, Marianne Sjølin Frederiksen, Mikael Schmidt, Steen Donner, Kristine Lundsgaard, Rikke Vita Borre Jacobsen, Lars Krag Møller, Anita Sørensen, Rikke M.H. Grønholm Jepsen og Hans Erik Steiner. Redaktør