Statsministeren besøgte Hvidovre Hospital

​”Det er god stil, at hun kommer herud og ser, hvad der foregår”. Mette Frederiksen fik søndag et kig ind bag kulissen i hospitalets coronaberedskab, og takkede ledere og medarbejdere for det store arbejde.

Inger Sørensen, ledende oversygeplejerske, og Inge Nordgaard, ledende overlæge,  præsenterede Mette Frederiksen for den ambulante coronaklinik, som de er ansvarlige for.

Søndag besøgte statsminister Mette Frederiksen Hvidovre Hospital for bl.a. at se coronaklinikken og Infektionsmedicinsk Afdeling – og ikke mindst for at sige tak for indsatsen til de ansatte.

"Jeg synes det er god stil, at hun kommer herud og ser, hvad der foregår, for det er jo store beslutninger hun tager. Hun spurgte bl.a. ind til, hvilken type patienter vi ser, og hun grinede også lidt af vores meget lavpraktiske whiteboardtavle, som viser, hvilke patienter der er i hvilke rum. Men den fungerer og er et rigtigt godt arbejdsredskab", fortæller reservelæge Thit Mynster Kronborg. Når hun ikke tager vagter i den ambulante coronaklinik er hun i gang med en Ph.D.  i Gastroenheden.

Hendes kollega Johan Burisch, reservelæge og Ph.D. i Gastroenheden, var også på vagt i coronaklinikken, da statsministeren var forbi:

"Som sundhedspersonale er det jo rart, at statsministeren ser, hvad vi laver og værdsætter vores arbejde. Der er jo mange af os, der er lidt ude af vores comfortzone i denne tid. Men jeg tror hun fik et godt indtryk af, at vi kan håndtere det, er dedikerede og holder humøret oppe", lyder det fra Johan Burisch.

Besøg i Infektionsmedicinsk Afdeling, coronaklinik og podeklinik

Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen stod for modtagelsen af statsministeren. I Infektionsmedicinsk Afdeling tog ledende overlæge Bjarne Ørskov Lindhardt og ledende oversygeplejerske Helle Ingmer imod, mens ledende overlæge Inge Nordgaard-Lassen og ledende oversygeplejerske Inger Sørensen præsenterede den ambulante coronaklinik, og ledende overlæge Bettina E. Filtenborg-Barnkob og ledende bioanalytiker Lise Bødker fremviste podeklinikken.

Tak på Facebook

Efter besøget delte Mette Frederiksen et opslag på Facebook, hvor hun skrev følgende:

I dag besøgte jeg Hvidovre Hospital. Her så jeg Infektionsmedicinsk Afdeling, den ambulante corona-klinik og en højisolations slusestue. Men vigtigst af alt, så fik jeg lejlighed til at sige tak til en lille del af alle de ansatte, der er i frontlinjen i vores kamp mod corona. Jeg er meget imponeret over jeres indsats. Smitten er nu under kontrol, og vi har undgået, at sundhedsvæsenet er brudt sammen. Det har reddet menneskeliv. I har reddet menneskeliv!
Vi skal nu forberede os på et længere, men mindre intensivt forløb med COVID-19. Og samtidig skal vi have aktiviteten i den øvrige del af sundhedsvæsenet op igen. Vi er dybt afhængige af vores sundhedspersonale og det store stykke arbejde, de gør hver dag. Og det kommer vi også til at være det næste lange stykke tid. Tak!