"Selv under veerne var det afslappende"

​Fødselshormonet Oxytocin får de bedste vilkår i hospitalets nye Fødeklinik, som blev indviet mandag den 1. juli. Se billeder fra indvielsen og af de første babyer, der er kommet til verden i Fødeklinikken. 

Vent...

Mandag slog den nye Fødeklinik på Hvidovre Hospital dørene op, og der gik ikke mange timer før de første babyer kom til verden i skæret fra de blafrende LED-stearinlys i de hjemligt indrettede fødestuer.

Lille Gerda blev født i det store kar på stue 14 kl. 19.20 og blev dermed Fødeklinikkens første baby.

"Der var en dejlig hjemlig og ikke-klinisk stemning med lyskæder og et stort flot naturbillede på væggen. Det var var med til at give mig nogle gode veer, der ikke gik i stå undervejs. Vores jordemoder Emilie var super kompetent og vi var et rigtigt godt team. Vi kunne ikke have ønsket os noget bedre", fortæller Ida, som få timer efter fødslen var hjemme i Rødovre igen med sin mand og nyfødte Gerda.

En luksusoplevelse

Det blev også en lille pige, som tidligt tirsdag morgen indviede stue 15.

"Det var en ren luksusoplevelse, og selv midt under veerne virkede det afslappende med det dæmpede lys, de pæne farver på væggene og billeder af fine blomster. Fødestuen ligner jo et set-up, man også ville lave derhjemme", fortæller mor Laura.

Også far Søren var glad efter den veloverståede fødsel:   

"Det føles meget mere personligt, når man ikke har de kolde lysstofrør. Og vi havde en skøn og dygtig jordemoder, så det var en rigtig god oplevelse".

Fødsel i hjemlige rammer

Fødeklinikken er et tilbud om fødsel i hjemlige rammer til sunde og raske gravide, som har en ukompliceret graviditet og forventer en ukompliceret fødsel. 

Fødeklinikken har to fødestuer, som bl.a. er indrettet med farver og billeder på væggene, badekar, spaområde og områder til bevægelse og hvile.

Chefjordemoder Dorte Dahl glæder sig til at tage imod et hav af nye samfundsborgere i de nye fødestuer.   

"Der er ikke noget vi hellere vil, end at skabe gode og trygge rammer for vores gravide og fødende. Rammer hvor fødselshormonet oxytocin får de bedste vilkår, og hvor den fødende og hendes partner kan få de bedste rammer til en af de mest fantastiske øjeblikke i deres liv. ", sagde hun i sin tale ved indvielsen af Fødeklinikken mandag den 1. juli.

Ved indvielsen blev der også holdt taler af hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv og Christoffer Buster Reinhardt, formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

I løbet af sommeren tager Fødeklinikken en ny, specialdesignet fødeseng i brug, og sidst på året åbner endnu en fødestue og et lille te-køkken, hvor de nybagte forældre selv kan varme lidt mad eller lave en kop kaffe. 

Læs mere om Fødeklinikken. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor