​​​​​​

Se billederne: Den nye højteknologiske sterilcentral står klar

​Nye robotter, scannere og ”vaskemaskiner”. Se, hvordan der ser ud i den nye regionale sterilcentral på Herlev Hospital, som Hvidovre Hospital til efteråret vil modtage alle kirurgiske instrumenter fra.​

Når Hvidovre Hospital til efteråret går fra at have sin egen lokale sterilcentral til at være en del af den nye fælles regionale sterilcentral på Herlev Hospital, får hospitalet et helt nyt flow for sterilvarer.

”Det varer ikke længe før den nye regionale sterilcentral på Herlev Hospital er klar til at blive taget i brug. Og vi glæder os til, at vi til efteråret som det første hospital i fuld størrelse overgår til at være en del af den regionale sterilcentral,” siger Sune Brødsgaard Lassen, som er projektleder for implementeringen af det regionale sterilvarekoncept på Amager og Hvidovre Hospital.

Men hvordan ser der egentlig ud i den nye regionale sterilcentral på Herlev Hospital? Se otte hurtige glimt fra den højteknologiske regionale sterilcentral.

Se billederne fra den regionale sterilcentral på Herlev Hospital

Der er lyst og åbent. Stort og farverigt. Og spækket med moderne teknologi, der sikrer høj kvalitet i genbehandlingen af kirurgiske instrumenter.

Her ses en af de nye arbejdsstationer for sterilassistenter. Den regionale sterilcentral erstatter som den første i verden en række manuelle processer med robotteknologi. I dag har sterilassistenterne i hospitalets lokale sterilcentral flere tunge løft, som er slidsomme for kroppen. I den regionale sterilcentral bliver en række af disse løft udført af maskiner og robotter for at sikre et ergonomisk godt arbejdsmiljø for sterilassistenterne.

I det nye flow for sterilvarer spiller scanning en afgørende rolle. De kirurgiske instrumenter kommer til at blive scannet både i den regionale sterilcentral, her på Hvidovre Hospital og på ruten derimellem. Ved systematisk at scanne de kirurgiske instrumenter kan systemet T-DOC, der står for Total Documentation, spore fejl og defekter på en moderne og automatiseret måde.

Dette er en af de nye ”vaskemaskiner”. Her bliver en række kirurgiske instrumenter vasket. Og faktisk består hver enkelt af disse vaskemaskiner af hele fire forskellige vaskemaskiner. Når et instrument kommer ind i vaskemaskinen, kommer det dermed igennem fire vaskemaskiner.

Her ligger en række sakse klar til vask i et instrumentnet.

Dette er to andre af de nye ”vaskemaskiner”. Her sættes kirurgiske instrumenter på stativer, inden de køres ind i vaskemaskinerne.

De lysende robotter på billedet her kaldes AGV’er, der bruges til at transportere de forskellige net, bakker, containere, stativer mv. rundt i den regionale sterilcentral. Det er bl.a. disse AGV’er, som er med til at forbedre arbejdsmiljøet for sterilassistenterne i den nye regionale sterilcentral.

Den regionale sterilcentral pakker de kirurgiske instrumenter, der skal bruges til en operation i en såkaldt case cart. En case cart består af en eller flere containere med kirurgiske instrumenter. En case cart pakkes sammen med andre case carts i de nye regionale sterilvogne. Når de regionale sterilvogne kommer tilbage til den regionale sterilcentral, efter at have været ude på operationsgangene her på Hvidovre Hospital, bliver de tømt og kørt ind i en "vognvasker", som ses på billedet her. Inden de regionale sterilvogne kommer ind i vognvaskerne, står de og venter på at blive rengjort på båndene foran vognvaskerne.