Regionrådsformand på barselsvisit i Hvidovre

​Sophie Hæstorp Andersen var en juni-formiddag en tur på fødeafdelingen. Ikke for at udvide familien – men for at se indefra, hvordan Danmarks største fødested fungerer.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen besøgte blandt andet ultralydklinikken​ på sit besøg.

​Allerede tidligt i sin rolle som regionsrådsformand gav Sophie Hæstorp Andersen udtryk for, at hun gerne ville ud og se de forskellige arbejdspladser på hospitalerne. Et ønske som chefjordemoder Marianne Skovby Rasmusson fra Hvidovre Hospital tog til sig.

"For nylig tog jeg hende så på ordet og inviterede hende en tur til Vestegnen. Vi ville gerne vise regionsrådsformanden, hvad vi kan og hvad vi er gode til. Men samtidig ville vi også gerne fortælle hende om nogle af de vanskeligheder, vi ​står over for," siger Marianne Skovby Rasmusson.

Forandringer til det bedre

Besøget var delt op mellem en præsentation af afdelingens forskellige projekter og udfordringer og en rundtur på barselsafsnit, ultralydsafsnit og fødegang – hvor regionsrådsformanden faktisk selv har født to børn. Og hun virkede tydeligvis tilfreds med det, hun oplevede under besøget.

"Det var spændende at være tilbage på Hvidovres fødeafdeling. Meget er forandret til det bedre, siden jeg selv var på fødegangen. Det er tydeligt, at afdelingen her har et stort ønske om hele tiden at udvikle sig og forbedre forholdene for både patienter og personale. Det var for eksempel rart at se, hvordan der kommet meget større fokus på forholdene for fædrene, som i dag er med i hele processen," sagde Sophie Hæstorp Andersen efter besøget.

Den nye direktør med på tur

Formanden blev foruden en samlet afdelingsledelse fra Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling budt velkommen af hospitalets nye direktør Anders Agger, som også var med rundt på afsnittene. Her benyttede han lejligheden til at hilse på sine nye kolleger og få et indtryk en af hospitalets største og mest velkendte afdelinger.