Projektdirektør skal udforske nyt luftrum

​Finn Bloch stopper som projektdirektør på Nyt Hospital Hvidovre. Han har fået nyt job.

Fra 1. april er Finn Bloch ikke længere projektdirektør på for Nyt Hospital Hvidovre, men skal til Amager og lede udvidelsen af Københavns Lufthavn.

”Jeg har fået tilbudt stillingen som programchef for udvidelsen af Københavns Lufthavn, og det var et tilbud, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til. Også selvom det så at sige er ”for tidligt” i forhold til min opgave her på hospitalet”, forklarer Finn Bloch og fortsætter: ”Men netop nu, hvor byggeriet er gået fra tegnebræt til gravearbejde, er det okay at skifte ledelse”.

Bindeled mellem mursten og menneske

Som projektdirektør har en af Finn Blochs fornemmeste opgaver været at bygge bro mellem byggeriet og de mennesker, som skal bruge det. En opgave, han har nydt:

”Jeg har sat stor pris på hver eneste arbejdsdag, hvor jeg har mødt en masse positive mennesker med et stort fagligt engagement – på trods af de usikkerheder, som ombygninger og nybyggeri også medfører,” fortæller Finn Bloch.

Spørger man klinikerne, møder man ærgrelse over Finn Blochs afgang, men også stor respekt for hans tilgang og alt det, han har udrettet.

”Han er den bedste byggemand, jeg har mødt. Han er sympatisk, morsom, har orden på tingene, og så har han altid været i stand til at sætte sig ind i det kliniske personales tankegang og bekymringer,” fortæller Claus Lund, som er ledende overlæge i Anæstesiologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital.

Også i Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling har projektdirektøren gjort et positivt indtryk:

”Det er en utrolig ærgerlig nyhed,” siger chefjordemoder Marianne Skovby Rasmusson, da hun hører om opsigelsen.

”Han kan lytte og han kan handle – det er nok det vigtigste. Og så er han en reel mand, der ikke lover noget, som han ikke kan holde,” siger Marianne Skovby Rasmusson.

Et bygningsmæssigt løft

Men det er ikke kun på det personlige plan, at Finn Bloch har sat sit fingeraftryk. Udover at planlægge Nyt Hospital Hvidovre har han stået i spidsen for renoveringen af det eksisterende hospital.

”Finn Bloch har de sidste seks år givet Hvidovre Hospital et markant løft.  Bygningsmæssigt har han åbnet hospitalet op, - blandt andet ved at trække mere  lys ind og gøre patientmodtagelserne mere indbydende,” siger hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv, og fortsætter:

”Vi i direktionen havde set frem til at arbejde sammen med Finn Bloch flere år endnu, og vi beklager, han har sagt op, men vi ønsker ham al mulig held og lykke i det nye job”.

Gravemaskinerne kører videre

På trods af opsigelsen kører gravemaskinerne og alt andet vedrørende Nyt Hospital Hvidovre i samme tempo fremover.

”Vi vil i den nærmeste fremtid sikre en ny løsning for ledelsen af Nyt Hospital Hvidovre i samarbejde med Center for Ejendomme. Projektet er stadig fuldstændig på skinner”, slutter hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv.

Blå bog:

• 56 år
  • Uddannet diplomingeniør, suppleret med en MBA grad fra CBS
  • Tidligere projektchef på en række markante byggeprojekter, og har solide erfaringer fra både offentlig bygherrevirksomhed, fra rådgiver-branchen samt fra entreprenørvirksomhed
  • Blev ansat som projektdirektør på Nyt Hospital Hvidovre i 2011
  • Skal fremover være programchef og lede udvidelsen af Københavns Lufthavn