Prinsesse Marie besøgte Hvidovre Hospital på World AIDS Day

​I anledning af World Aids Day den 1. december besøgte prinsesse Marie Infektionsmedicinsk Afdeling. Her mødte hun eksperter og forskere og talte med en patient i behandling for hiv.​

Vent...

Prinsesse Marie besøgte Infektionsmedicinsk Afdeling sammen med direktør for AIDS-Fondet, Lars Østergreen, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj i anledning af World AIDS Day, som markeres den 1. december over hele verden. Ved besøget deltog også hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv.

Hiv og AIDS er en væsentlig del af Infektionsmedicinsk Afdelings historie, fordi afdelingen blev indviet i begyndelsen af 1985, netop på grund af det stigende antal af personer i Københavns kommune, der var smittet med hiv.

Faglige oplæg og en samtale med en patient

Ved besøget fortalte overlæge Gitte Kronborg, som også er forperson i AIDS-Fondet, og oversygeplejerske Lene Rosenørn om afdelingens arbejde generelt med fokus især på hiv, abekopper og PreP.

Seniorforsker Ellen Moseholm fortalte om spørgeskemaundersøgelsen blandt personer, som lever med hiv (Sharestudiet). Se mere om Ellen Moseholms studie på LinkedIn ved at klikke her.​

Og endelig fortalte ph.d-studerende Karen Brorup ​​om undersøgelse af bivirkninger ved behandling af hiv.

Dernæst besøgte prinsessen afdelingens ambulatorium, hvor hun fik lejlighed tale med en patient med hiv, og besøget sluttede med en rundvisning i sengeafsnittet.

1400 patienter med hiv er tilknyttet afdelingen

Lige nu følger Infektionsmedicinsk Afdeling ca. 1400 personer, som lever med hiv. De kommer i ambulatoriet med 3-12 måneders interval samt ved behov og bliver her spurgt til symptomer, får taget blodprøver og får udleveret deres medicin, som er livsvigtig og skal tages dagligt.

Afdelingen følger desuden ca. 1000 raske personer, som er i forebyggende behandling for at undgå smitte med hiv (PrEP). De får ligeledes taget blodprøver med 6 måneders intervaller og bliver undersøgt for seksuelt overført infektioner i bred forstand. Dette foregår i samarbejde med AIDS-fondet.

Se fotos fra besøget:


Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv, regionsrådsformand Lars Gaardhøj, overlæge og forperson for AIDS-Fondet Gitte Kronborg, prinsesse Marie, direktør for AIDS-Fondet Lars Østergreen og kommunikationschef for AIDS-Fondet Stine Bang.Kommunikationschef for AIDS-Fondet Stine Bang, regionsrådsformand Lars Gaardhøj og prinsesse Marie.


​Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv viser prinsesse Marie rundt sammen med regionsrådsformand Lars Gaardhøj og direktør for AIDS-Fondet Lars Østergreen.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor