​​​

Portører prøver nye ”transportvogne” og sterilvogne

​Se videoen: I det nye år får Hvidovre Hospital et nyt flow for sterilvarer. Det betyder bl.a. nye arbejdsgange for hospitalets portører.

​I videoen drøner portøraspirant Benjamin Bugge Lauridsen rundt på det, der ved første øjekast kan ligne en segway. Men det er faktisk en "transportvogn".

“Det er fedt at få lov at prøve de nye "transportvogne". De virker til at være nemme at køre med," siger Benjamin Bugge Lauridsen.

En "transportvogn" til hvad?

Når Hvidovre Hospital i det nye år går fra at få sterilvarer fra hospitalets lokale sterilcentral til at modtage sterilvarer fra den fælles regionale sterilcentral på Herlev Hospital, vil hospitalet få alle sterilvarer leveret i nye regionale sterilvogne.

Og det er disse regionale sterilvogne, som de nye "transportvogne" skal hjælpe med at fragte rundt på hospitalet. Og det er også disse regionale sterilvogne som Benjamin Bugge Lauridsen og en række andre portører og logistikmedarbejdere prøver af i videoen.

Nyt flow for sterilvarer

Hvad man ikke ser i videoen er, at portørerne og logistikmedarbejderne også prøver det nye flow for sterilvarer af. Det gør de med miniature sterilvogne på kort over hospitalet.

I det nye flow kommer en lastbil flere gange dagligt forbi Hvidovre Hospitals varemodtagelse med regionale sterilvogne fra den fælles regionale sterilcentral på Herlev Hospital. Fra hospitalets varemodtagelse transporterer portørerne og logistikmedarbejderne de regionale sterilvogne med rene sterilvarer til hospitalets mange daglige operationer ud til operationsgangene. Efter operation transporterer portørerne og logistikmedarbejderne de regionale sterilvogne tilbage til varemodtagelsen. Her afhenter en lastbil de regionale sterilvogne med nu urene kirurgiske instrumenter og kører dem tilbage til den fælles regionale sterilcentral på Herlev Hospital.

"Det er vigtigt, at både portørerne og logistikmedarbejderne føler sig trygge ved de nye arbejdsgange, som følger med overgangen fra lokal til regional sterilcentral. Derfor gør vi også meget ud af at introducere både de helt lavpraktiske nye arbejdsredskaber – såsom de nye "transportvogne" og sterilvogne – og det nye overordnede flow for sterilvarer for dem," forklarer servicechef Mette Luplau Gliese.