Pokémon på hospitalet

​Mobilspillet Pokémon Go har taget Danmark med storm. Også på hospitalet fylder spillet en del.

Stort set lige meget hvor man kigger hen i sommerdanmark, ser man folk – børn som voksne – der går og kigger ned i deres mobiltelefon på jagt efter Pikachu, Pidgey og de andre Pokémon-figurer. Og på Hvidovre Hospitals Børneafdeling er der også godt gang i jagten på de virtuelle figurer.

”Der er blevet fanget Pokémons på afdelingen, ude på vores gange og på hospitalets legeplads. Både børnene og personalet er meget optagede af spillet. For personalets vedkommende er det dog mest for at kunne tale med, når børnene fortæller om Pokémon,” fortæller ledende overlæge på afdelingen Klaus Børch, som i øvrigt er stærkt begejstret for det nye spil.

”Det er et fantastisk spil, som virkelig ansporer børnene til at komme ud at røre sig. Det er rigtig godt – især for de børn som ikke ellers ville bevæge sig så meget”.

Mere sundt end farligt

I hospitalets fysioterapi er de også fortalere for Pokémon Go.

”Jeg synes jo, det er et fantastisk godt spil. Det får jo folk ud i luften og ud at gå, og netop at gå er noget af det sundeste, man kan foretage sig. For folk som ellers sidder indendørs og spiller computer, er det utrolig godt, at komme ud at få noget motion. Og dertil kommer, at det jo er noget, som børn og voksne kan være sammen om,” siger Jette Christensen, som altså vurderer, at Pokémon Go er mere sundhedsfremmende, end det er potentielt sundhedsskadeligt – selvom hun dog understreger, at man skal tage de mange advarsler, der har været i medierne, alvorligt.

”Men bliver let opslugt af det, så det er vigtigt, at man ser sig for i trafikken, og at man kigger op, så man ikke går i en grøft eller ind i noget eller nogen.”​

Kun ganske få skader

Men selvom der har været megen bekymring for trafiksikkerheden og for, om folk kommer til skade ved fx at gå ind i ting, er det ikke et problem, de har mærket meget til på Akutmodtagelsen. Både på Amager Hospitals Akutklinik og på Hvidovres Akutmodtagelse lyder vurderingen nemlig, at vi danskere generelt godt kan finde ud af både at fange Pokémons og orientere os i trafikken samtidig. Selvom man har hørt om enkelte ulykker rundt omkring i verden, er der nemlig meget få Pokémon-relaterede patienter, der indtil videre er kommet ind på de to hospitaler.

”Det er stort set ikke noget, vi ser. Vi har haft en, der var gået ind i en lygtepæl, som vi ved skyldtes Pokémon-jagt, og måske er der andre, som bare ikke ville fortælle os, at skaderne var Pokémon-relaterede? Men det er ikke noget, vi har set meget af,” siger afdelingssygeplejerske på Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse, Hanne Keller, som bliver bakket op af Jens Rasmussen fra Amager Hospitals Akutklinik, som ikke mener at have set en eneste Pokémonskade.

​Fylder også meget i pressen

Pokemon i Børneafdeling har også fyldt meget i pressen. Både DR, TV2, Berlingske Tidende, BT, Børsen, Information, MetroXpress, Sjællandske Nyheder m.fl. har fortalt historien om Pokemon-jagt i afdelingen. Du kan læse/se nogle af historierne her:

Se DR Nyhedernes indslag her (efter ca. 8.30 minutter)