Patienter på akutte modtagelsesafdelinger skal nu bruge mundbind

​Alle patienter og pårørende på akutte modtagelsesafdelinger på Amager og Hvidovre Hospital skal nu bære mundbind. Mundbindene bliver udleveret ved ankomsten. Årsagen er det høje antal coronasmittede i Glostrup.

​Fra i dag tirsdag den 11. august 2020 skal patienter over 12 år og deres pårørende på akutte modtagelsesafdelinger på Amager og Hvidovre Hospital bære mundbind. Det gælder på følgende afdelinger:

• Akutmodtagelsen
  • Akutklinikkerne på Amager og Glostrup hospitaler
  • Børnemodtagelsen
  • Gynækologisk Akutklinik
  • Gastroenhedens akutte modtageafsnit

Beslutningen skyldes det høje antal smittede med corona i Glostrup Kommune, som hører til Amager og Hvidovre Hospitals optageområde.

Mundbindene bliver udleveret af personalet, når patienter og pårørende ankommer til de akutte afdelinger. Man må også gerne medbringe sit eget mundbind. Patienter og pårørende skal spritte af, inden de tager mundbind på og skal så vidt muligt holde afstand, mens de opholder sig på hospitalet.

"Vi beder vores patienter og pårørende på de akutte modtagelsesafdelinger om at bære mundbind for at minimere risikoen for at bringe smitte med ind på hospitalet," siger vicedirektør Jakob Hendel.

Han understreger, at mundbind i første omgang gælder for patienter og pårørende på hospitalets akutte modtagelsesafdelinger.

"Det er patienter, som vi skal tage imod og behandle, mens vi kan bede andre patienter om at blive hjemme, hvis de har været udsat for smitte. Vi følger udviklingen og tager løbende stilling til, om flere bør bære mundbind," siger vicedirektør Jakob Hendel.