Parker din bil på taget

​Hvidovre Hospital bliver 32.000 kvadratmeter større i 2020. Men allerede efter sommeren kommer der flere parkeringspladser – på taget.

​Arbejdet med anlæggelse af 95 nye parkeringspladser på taget af Hvidovre Hospital er godt i gang. Foto: Hvidovre Hospital.

Parkering er noget, man taler om. Specielt hvis man har en fødende kæreste i passagersædet eller skal nå en aftale i ambulatoriet. På Hvidovre Hospital bliver en del af taget nu inddraget for at sikre patienter og pårørende mindst muligt bøvl, når de skal af med den firehjulede.

I dag har Hvidovre Hospital omkring 1.550 parkeringspladser. To tredjedele af pladserne er i kælderen under hospitalet, hvor der er nem adgang til hospitalets fire centre. De 95 nye pladser på taget er som udgangspunkt tiltænkt personalet:

”Vi vil gerne have personalet op på de nye pladser på taget, så der bliver mere plads i kælderen til patienter og pårørende. Det er vigtigt, at de kan holde på de primære pladser tæt på indgangene,” siger Mette Gliese, som er servicechef på Hvidovre Hospital.

”For at sikre gode parkeringsforhold for alle, kommer vi også til at gøre lidt mere ud af, at de forskellige tidsbegrænsninger ikke overskrides. Det er vigtigt, at vi – som udgangspunkt – får personalet til at holde på langtidsparkeringen og patienter og pårørende på korttidsparkeringen,” afslutter hun.

Fakta

• Anlægsarbejdet er i fuld gang og efter planen kan man sætte sin bil på taget den 1. september.
  • Adgangen til de nye pladser bliver via Østvej ved indkørslen til hospitalets varegård.
  • Når de 32.000 kvadratmeter nyt hospital er færdigt i 2020 vil parkeringskælderen være udvidet med 128 parkeringspladser, hvilket bringer det totale antal op på omkring 1.800 pladser.