Pandemien mærkes hos alle ansatte - også langt fra COVID-patienterne

​Mange medarbejdere på Amager og Hvidovre Hospital behandler ikke COVID-patienter. Alligevel påvirker COVID-19 deres job. Mød nogle af dem her og hør om deres forandrede hverdag.

Vent...



Glæder mig til at servere ting flot på fade
Gitte Pedersen, assistent, kantinen/mødeforplejningen, Hvidovre Hospital


Der er meget i vores hverdag, der er ændret. Et æble skal filmes og pakkes ind. Den varme ret skal pakkes ind. Alle vores kager bliver single-indpakket, alt frugt indpakkes. Smørrebrød må kun laves som portionsanretninger. At single-pakke så mange produkter besværliggør vores arbejdshverdag. Det slider. Tænk på at skulle hive i film 2-300 gange hver dag. 250 gange varm mad skal lukkes med låg og filmes. Men vi tager det med et smil. 

Vi laver smoothies og ekstra kager for at forsøde hverdagen for det hårdt prøvede personale. Jeg glæder mig til at smide mundbindene. De er generende at have på i et køkken, også når man skal smage noget. Og jeg glæder mig til at servere ting flot på fade. Bananer, æbler og pærer ser bare ikke lige så flot ud, når de er pakket ind.


Intet er som før

Hanne Margrethe Rasmussen, sygeplejerske, Hjertesvigtklinikken, Amager Hospital


I hjertesvigtklinikken er intet er som før. Ud over at jeg møder ind om morgenen. Det meste af min dag foregår med telefonsamtaler med patienter. Jeg passer 2 ambulatorier, for min sædvanlige kollega er i sengeafsnittet. Jeg har altså dobbelt program. 

Man kan nå at snakke med flere over telefonen. Og alligevel ikke, for dokumentationen skal være den samme. Det er også sværere at ændre patienternes medicinering, når det foregår over telefonen. Forstår de overhovedet de ting, vi drøfter med dem? Nogle patienter har brug for dobbeltsamtaler, når de fx selv skal tage deres blodtryk hjemmefra.

Man kan godt føle sig lidt overset af pressen og i den brede offentlighed. Vi andre har jo mindst lige så travlt som på COVID-afsnittene. Også i sengeafsnittene på hjerteafdelingen ligger der COVID-syge og det fremgår ikke i den brede pressedækning. Ved juletid havde vi fx 14 indlagte, der skulle isoleres. 

Næste afsnit: overlæge Klaus Theede, Gastroenheden + jordemoder Rikke Offersen

Er du ansat på AHH - og skal vi også fortælle din historie?

Kontakt kommunikationsmedarbejder Henrik Reinberg Simonsen, hvis du gerne vil fortælle om, hvordan din hverdag lige nu er anderledes. (Du kan naturligvis også skrive din beretning i kommentarfeltet.)  
Ring på 60708959, eller skriv til henrik.reinberg.simonsen@regionh.dk 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor