Nye workshops skal hjælpe med at få medarbejdere godt ombord

​​En række workshops på AHH skal sætte fokus på kunsten at få nye kolleger godt i gang på arbejdet – også kaldet onboarding. Den første tog fat på det, der bør ske, allerede inden første arbejdsdag. 

Vent...

Artiklen tager 2,5 minutter at læse


Den gode jobstart er en udsøgt kunstart, der er øget fokus på. Også i Region Hovedstaden og på Amager og Hvidovre Hospital. 

”Fokus på onboarding af nye medarbejdere skal være en selvfølgelighed blandt ledere og  medarbejdere på Amager og Hvidovre Hospital. Dels for at sikre at vores nye kollegaer får en god opstart i jobbet. Dels skal det bidrage til, at vi lykkes med at fastholde vores nye kollegaer til gavn for patienter og hospitalet,” siger Malene Lyngby fra HR-afdelingen på Amager og Hvidovre Hospital.                              

Sig pænt goddag allerede inden jobstart

Fire workshops med udvalgte medarbejdere skal nu være med til at udvikle hospitalets evne til at få nye kollegaer godt indsluset. Fokus på onboarding har været efterspurgt til MED-udvalg, og efter noget corona-forsinkelse er alle parter nu glade for at være i gang.  

9 medarbejdere fra forskellige afdelinger på Amager og Hvidovre Hospital var med på første workshop, som omhandlede preboarding; det tidlige forløb i en ansættelse før en ny medarbejder tiltræder. 

Ægte gejst og konkrete ideer

Ledende overlæge Arne Cyron fra Medicinsk Afdeling på Amager Hospital var med og glæder sig over det store engagement på første workshop, der også havde bl.a. en jordemoder, en ergoterapeut og en portør på deltagerlisten.


”Der var ægte gejst, vi var alle motiverede. At vi nåede så langt med ideér, der var realistiske – og nogle af dem lette at føre ud i livet – dét var positivt overraskende,” siger Arne Cyron.

Hvad kan den enkelte gøre for sin nye kollega?

Ifølge ham bør der være større fokus på, hvad de enkelte medarbejdere kan gøre for at sikre, at nye kolleger får en god modtagelse. 

Rikke Claudinger, som er kvalitetskoordinator i Infektionsmedicinsk Afdeling, er enig: 

”Det kunne være at komme forbi til en kop kaffe og hilse på sin mentor, at få introduktionsmaterialet på forhånd, at få links til film om afdelingen på Youtube eller måske modtage en lille filmet mobil-hilsen fra afdelingssygeplejersken,” siger hun om nogle af de valgmuligheder, man kunne tilbyde. 

Kamp om at rekruttere nye kolleger

De aktuelle workshops finder sted på en alvorlig baggrund. Flere medarbejdergrupper og afdelinger har en høj udskiftning det første år. 

”Det er et problem ikke kun på AHH, men i hele Region Hovedstaden, og der er generelt en stigende kamp om de gode medarbejdere i det danske sundhedsvæsen. Ud over at miste en medarbejder - med den ustabilitet det kan betyde i en afdeling – er det også dyrt at finde en erstatning for en medarbejder, der stopper,” fortæller Malene Lyngby.  


Hvad betyder onboarding?

Hvad vil det sige at onboarde nye medarbejdere? På Amager og Hvidovre Hospital har HR-afdelingen defineret onboarding på følgende vis:”Onboarding er de konkrete aktiviteter der over tid igangsættes, med det formål at give medarbejderen den gode jobstart. Begrebet rummer den faglige, sociale og kulturelle integration der sker i perioden frem mod, at medarbejderen ikke længere anses som ny i jobbet.” Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor