Ny vicedirektør med erfaring, ydmyghed og hang til Bob Dylan

​Else Smith er uddannet læge, forhenværende direktør i Sundhedsstyrelsen, fast inventar på Roskilde Festival og efter eget udsagn: en jordbunden vestjyde. Snart kan hun skrive ”lægefaglig vicedirektør på Amager og Hvidovre Hospital” på CV’et – en opgave hun går til med iver og ydmyghed.

Når Else Smith sætter sig i den lægefaglige vicedirektør-stol på Amager og Hvidovre Hospital den 1. januar, betegner hun det selv som en ”ønske-landing”.

”Jeg lander der, hvor mit hjerte er, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang. Jeg uddannede mig jo til læge, fordi kontakten med patienter og personale er noget, som ligger mig nær. De seneste år har jeg arbejdet med sundhed på et meget overordnet og strategisk niveau. Nu glæder jeg mig til at komme tættere på driften og hverdagen på hospitalet igen,” siger hun.

Går til opgaven med ydmyghed

Selvom hun tidligere har haft toplederstillinger i Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, går hun til sit nye job med en god portion ydmyghed. 

”Jeg har ikke haft min daglige gang på et hospital i lang tid, og der er en del, jeg skal lære på ny. Jeg er dog ikke i tvivl om, at jeg har meget at byde på. Jeg har stor erfaring og kan træffe beslutninger – også de svære. Derudover er jeg vant til at arbejde sammen med folk, som er fagligt stærke, og det kommer jeg også til på Amager og Hvidovre Hospital. Jeg er god til at få folks kompetencer i spil og skabe dialog,” siger hun.​

Tilfreds direktør

Anders Agger, som er direktør for Amager og Hvidovre Hospital, har store forventninger til den nye vicedirektør.

”Jeg er utrolig glad for, at vi har fået en ny kompetent lægefaglig vicedirektør med så stor ledelseserfaring. Hendes kendskab til sundhedsvæsnet, hendes ambitioner og hendes visioner for Amager og Hvidovre Hospital var så imponerende, at valget var ligetil. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med hende,” siger hospitalsdirektør Anders Agger.​

Det hele lidt på afstand

Else Smith har brugt tiden, siden hun blev afskediget i Sundhedsstyrelsen til at få det hele lidt på afstand. 

”I toplederstillinger risikerer man at blive fyret, men jeg er kommet videre, og jeg er klar til nye udfordringer, siger hun.

”Jeg glæder mig til at indgå i et tæt samarbejde med direktionen på Amager og Hvidovre Hospital. Jeg ved, at der venter store udfordringer i fremtiden fx i forhold til at etablere en fælles akutmodtagelse og i forhold til at skabe mere lighed i sundhed. Begge er områder, jeg går op i og ved en del om, og om råder hvor jeg tror, jeg vil kunne sætte mit præg – ligesom profilering og styrkelse af hospitalets forskningsprofil”. 

Redaktør