​​​​

Ny se­kre­ta­ri­ats­chef: "Det er et yderst vel­dre­vet ho­spi­tal"

​Anne Thesbjerg Christensen er fra 1. april chef for direktionssekretariatet og ser frem til at bruge sine sundhedspolitiske erfaringer fra amt, region og kommune.

​​​”Jeg bor i et 70’er-hus, og vi har de samme skiferklinker på gulvet i vores entré som i vandrehallen.”

Det er Anne Thesbjerg Christensen, der finder hjemlige strejf på sin nye arbejdsplads. Så når hun træder ind på Amager og Hvidovre Hospital fredag d. 1. april for at sætte sig i chefstolen for direktionssekretariatet, føler hun sig allerede godt hjemme.

Erfaren i sundhedsvæsenet

Det er ikke kun skiferklinkerne, der føles hjemlige for Anne Thesbjerg Christensen. Hun har, siden hun blev uddannet som cand.scient.adm. fra RUC, arbejdet indenfor sundhedsvæsenet i både amter, kommuner og regioner.

Senest har hun været chefkonsulent i Center for Sundhed i Region Hovedstaden, hvor hun har arbejdet de sidste fem år. Det sidste halve år som konstitueret sekretariatschef. Og ledelsesansvaret var så spændende, at hun fik mod på mere og derfor søgte stillingen som sekretariatschef på Amager og Hvidovre Hospital. En stilling, hun glæder sig til at starte i:

”Først og fremmest glæder jeg mig til lære direktionssekretariatet og resten af stabene og hospitalet at kende. Men i det hele taget ser jeg frem til at blive en del af Amager og Hvidovre Hospital.”

Coronakoordinering og politisk tæft

Under coronapandemien stod Anne Thesbjerg Christensen bl.a. for noget af den tværgående koordinering og har derfor fået godt indblik i regionens hospitaler.

”Jeg fik især et godt indtryk af Amager og Hvidovre Hospital – ansatte såvel som direktion. Jeg oplever det som et yderst veldrevet hospital, og jeg glæder mig til at dykke meget mere ned i klinikerne og patienternes hverdag,” fortæller hun.

Med sine mere end 15 års erfaring fra sundhedsvæsenet medbringer hun også en solid politisk forståelse for bl.a. samarbejdet mellem hospital og region.

”Jeg har et godt kendskab til de regionale politikere, koncerncentrene og regionen som helhed, som vi som hospital er en del af,” forklarer Anne Thesbjerg Christensen.

En stærk netværksperson

For hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv er det netop Anne Thesbjerg Christensens erfaringer og evner til at netværke og skabe fremdrift i opgaverne, som ligger til grund for valget af hende:

”Anne har bred erfaring og har haft vidt spændte opgaver indenfor traditionel sekretariatsbetjening, politikerbetjening og generel sammenhæng i sundhedsvæsenet – både i forbindelse med pandemien og indenfor det nære sundhedsvæsen,” siger Birgitte Rav Degenkolv.

​Om Anne Thesbjerg Christensen

2005: Cand.scient.adm., RUC
2005-2006: Planlægningskonsulent i Storstrøms Amt
2007: Konsulent i Enhed for kvalitet og udvikling, Region Sjælland
2007-2016: Seniorkonsulent og teamleder i Center for Sundhedspolitik, økonomi go socialpolitik, Danske Regioner

2016-2017: Specialkonsulent, Velfærdssekretariatet, Roskilde Kommune
2017-2022: Chefkonsulent, Sekretariatet i Center for Sundhed, Region Hovedstaden

Privat bor Anne i Roskilde i sit 70’er-hus sammen med sin mand og to drenge på 9 og 11 år. I weekenderne kan du som regel finde Anne på et blæsende stadion, hvor hun drikker lunken termokaffe og hepper på én af sine drenge, der dribler fodbolden rundt på banen.

Derudover prøver hun at komme i bedre løbeform ovenpå en skade og nyder naturen i Roskilde sammen med venner og familie. Når det er tid til længerevarende ferier, så er det gerne til Mexico, hvor hendes mands familie bor.