​​​​​​

Ny ledende overlæge: ”Jeg ved godt, det her bliver vildt”

​Dorthe Goldschmidt tiltræder som ledende overlæge på Lungemedicinsk og Endokrinologisk Afdeling efter nytår. ​

Vent...

Overlæge, ph.d. Dorthe Goldschmidt glæder sig til at komme tættere på patienterne igen. 

Som ny ledende overlæge på Lungemedicinsk og Endokrinologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital venter en lederstilling i en kompleks afdeling, der blandt andet huser lungemedicin, COVID-patienter, palliation, diabetes og indsatser mod overvægt. 

Til stede, hvor det gør ondt

Dorthe Goldschmidt er speciallæge i samfundsmedicin og har en ph.d. inden for det palliative område. Hun har altså et tværfagligt udgangspunkt og er vant til dialog mellem specialerne. Den har været en central del af hendes arbejdsliv, uanset om arbejdsgiveren har heddet Sundhedsstyrelsen, Steno Diabetes Center Copenhagen eller psykiatrien i Region Sjælland. 

”Jeg er god til at lytte og trives med en bred buket opgaver. Det tror jeg kan være en styrke, når vi skal udvikle samarbejdet mellem sektorer og faggrupper yderligere,” siger hun.

Palliation handler om lindring for den alvorligt syge patient. Om den rå virkelighed, når den river hårdest. 

”Jeg har altid været optaget af at hjælpe til der, hvor livet gør ondt. Også derfor ser jeg det som en spændende mulighed at løfte i flok i et optageområde som hos Amager og Hvidovre Hospital, hvor der er sociale problemstillinger, der præger sundhedstilstanden. Men jeg har ingen trylleformular. Man flytter ikke det her på kort tid, ” siger Dorthe Goldschmidt, der som formand i Dansk Samfundsmedicinsk Selskab har stor indsigt i samspillet mellem omgivelser og helbred. 

En lyttende overlæge

Dorthe Goldschmidt overtager en afdeling i høj sø. Både TV2 og Politiken har for nylig gæstet Lungemedicinsk, der huser nogle af regionens sygeste COVID-patienter midt i en tredje bølge. Samtidig står det danske sundhedsvæsen i en vanskelig personalesituation med mange ledige stillinger på især medicinske afdelinger. 

”Jeg ved godt, det her bliver vildt. Men jeg er klar til at lytte og lære. Glæder mig til parløbet med den ledende oversygeplejerske, den øvrige ledelse i afdelingen og et tæt samarbejde med direktionen,” siger samfundsmedicineren, der også har været ledende overlæge på en psykiatrisk afdeling i Region Sjælland – en lederstilling der ligeledes bød på store udfordringer og til tider turbulens. Om nogle uger tager Dorthe Goldschmidt bilen til AHH i stedet for Steno Diabetes Center, hvor hun fratræder en stilling som teamleder. Hun tager normalt cyklen, men har givet sig selv lov til at tage bilen de første måneder på sit nye job. 

CV: Dorthe Goldschmidt

2019: Teamleder, Uddannelsesenheden, Steno Diabetes Center Copenhagen 
Speciallægekonsulent i Sundhedsstyrelsen  
2016: Ledende overlæge, Psykiatrien Syd, Region Sjælland
2014: Uddannelsesansvarlig overlæge, Sundhedsstyrelsen

Speciallæge i samfundsmedicin med DJØF’s diplomlederuddannelse
Forsvarede afhandlingen ’Evaluation of palliative home-care: views of patients, carers, general practitioners and district nurses’ på Københavns Universitet 2006
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor