Ny kunst på Hvidovre Hospital støtter fødende i Etiopien

​I udviklingslande kan det være forbundet med stor fare at føde og blive født. Sådan bør det ikke være ifølge organisationen Maternity Foundation, som har fået en hjælpende hånd fra et kunstprojekt og Danmarks største fødested.

HOPELIGHT kunstprojektet blev indviet af hospitalsdirektion, HOPELIGHT projektmedarbejdere, kunstnere og repræsentanter fra Maternity Foundation. Foto: Thomas Wittrup

7.000 børn bliver hvert år født i trygge omgivelser på Hvidovre Hospital. Nu vil hospitalet med indkøb af ny kunst være med til at sikre, at spædbørn og deres mødre også kan komme trygt og sikkert gennem fødsler flere tusinde kilometer sydpå. Hospitalet har nemlig valgt at støtte projektet HOPELIGHT, hvis indtægter går ubeskåret til den danske organisation Maternity Foundation, som hjælper mødre og børn i blandet andet Etiopien.

"Hvidovre Hospital har fået ny spændende kunst på væggene – endda kunst med en direkte forbindelse til vores egen virkelighed. At kunsten så ovenikøbet også støtter en et godt initiativ, er vi jo kun ekstra glade for. Vi driver landets største fødeafdeling, hvor dygtige medarbejdere døgnet rundt er med til at gøre fødsler til en god og sikker oplevelse. Andre steder i verden er kvinder og børn ikke så heldige. Det vil vi gerne være med til at ændre," siger vicedirektør Torben Mogensen om den nye kunst.

Kunsten der kom hjem

Hospitalet har købt otte kunstværker fra projektet HOPELIGHT. Værkerne består alle af udtjente røntgen-lyskasser – blandet andet fra Hvidovre Hospital, som i hænderne på fem forskellige kunstnere er blevet til unikke stykker kunst, der nu kan ses forskellige steder på hospitalet – blandt andet i vandrehallen og ved indgangen til barselsafsnittet.

Repræsentanter fra Maternity Foundation var til stede ved en fernisering på Hvidovre Hospital d. 11. juni, hvor de gav udtryk for en stor glæde over den opmærksomhed og de økonomiske muligheder, som kunstprojektet har givet organisationen.

"Vi er dybt taknemmelige og imponeret over HOPELIGHT-projektet og den indsats som initiativtager Nicoline Christophersen har lagt i projektet. Vi tror og håber på, at værkerne vil kunne gøre en forskel – både her og i Etiopien," siger Lotte Fast Carlsen, som er project manager hos Maternity Foundation.

FAKTA

• HOPELIGHT-projektet var første gang udstillet på Art Copenhagen i september 2014.
  • De fem kunstnere er: Christian Hemmingsen, Anders Scrmn, Tina Menore, Sara Skaaning og Peter Chr Petersen.
  • Maternity Foundation er en selvstændig dansk udviklingsorganisation grundlagt i 2005. Organisationen arbejder for at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel.
  • HKH Kronprinsesse Mary har været protektor for Maternity Foundation siden 2010.