Nu kan alle ansatte på Amager og Hvidovre Hospital blive coronatestet hver uge

​Fra 1. februar kan alle ansatte på Amager og Hvidovre Hospital blive testet for corona en gang om ugen. Podehold kommer ud i afdelingerne – nogle ansatte skal dog testes i Podeklinikken. Få detaljerne her.

​Fra mandag den 1. februar 2021 får alle medarbejdere på Amager og Hvidovre Hospital tilbud om at blive testet for corona én gang om ugen. Det gælder også personale, der ikke har patientkontakt og medarbejdere, som primært arbejder hjemme.

Tilbuddet er kommet i stand, efter at regeringen på et pressemøde den 13. januar 2021 anbefalede, at alle der går på arbejde, bør lade sig teste en gang om ugen.

"Vi er rigtigt glade for, at vi nu kan tilbyde alle medarbejdere at blive testet en gang om ugen. Det er et vigtigt skridt i forhold til at forhindre smittespredning og dermed af stor betydning både for den enkelte og for afdelingerne," siger vicedirektør Kurt Stig Nielsen.

Podehold kommer ud i afdelingerne

Testen foregår primært ude i afdelingerne, hvor podehold kommer på besøg.

OBS: Afdelingerne må ikke selvpode hinanden ved oprettelse af PTB via SP. Det skyldes dels, at SP-rekvirerede test ender i det forkerte analysespor, og dels at SP-rekvirerede test kan foranledige ansatte til at gå ind i deres egen journal i SP, da prøvesvaret ender i SP. Det er kun lovligt, hvis medarbejderen logger ind som privat via MinSP.

Nogle afdelinger får besked om, at de ansatte skal møde op i Podeklinikken. Her skal den enkelte medarbejder oplyse, at vedkommende kommer som led i systematisk test.

Systematisk test til ansatte med patientkontakt

Ansatte med patientkontakt, som hidtil systematisk er blevet testet hver 6. uge, kan nu også blive testet hver uge.

Fakta om ugentlig test af alle medarbejdere

• Alle hospitalets medarbejdere kan blive testet én gang om ugen fra 1.2.2021.
  • Podehold kommer ud på afdelingerne
  • OBS: Afdelingerne må ikke selvpode ved oprettelse af PTB via SP
  • Nogle afdelinger får besked om at møde op i Podeklinikken. Her skal den enkelte oplyse, at vedkommende kommer som led i systematisk test
  • Ingen ændringer i arbejdsgang ved udbrud og test af personale