​​​​​​​​​

Unge fra Hvidovre får glimt af arbejdslivet på Hvidovre Hospital

​Lungekapacitet, håndgrebsstyrke og hjertemassage blev testet, da 1300 skoleelever fra Hvidovre fik et indblik i arbejdet på otte af Hvidovre Hospitals afdelinger. Se billederne her.​

Vent...

​Håret flyver frem og tilbage, mens en af skolebørnene fra Hvidovre intensivt øver sig i hjertemassage. Portøren ved siden afholder fuldstændig fokus på den fiktive redningsaktion og siger til en anden dreng, der står ved siden af: "Er du klar til at tage over? Det skal gå stærkt, når I bytter!"

Hos bioanalytikerne, til højre for den akutte hjertemassage, bliver der heppet: "Pust, pust, pust", når de unge mennesker får testet deres lungekapacitet og nede ved ergo- og fysioterapeuterne bliver der råbt "Bliv ved, bliv ved," ved målingen af håndgrebsstyrke.

Vi er til Mød en virksomhed i Kometen i Hvidovre, hvor 1300 skoleelever får en forsmag på en række af de forskellige jobs og uddannelser, de kan vælge, når de er færdige med skolen. Hele den ene ende af salen vrimler med elever, der står i kø for at prøve de forskellige aktiviteter, som otte afdelinger fra Hvidovre Hospital har taget med til dem. Udover redningsaktionen , lungetesten og håndstyrketesten kan eleverne blandt andet få lagt bandage hos akutmodtagelsen samt smage på sunde snacks fra køkkenet på Hvidovre Hospital.

Der er fuld gang i den, og mon ikke det lille glimt fra hverdagen kan friste nogle af de unge til i fremtiden at blive kollegaer i sundhedssektoren? Det kan man håbe.

De otte afdelinger, der var med

  • ​​Klinisk Fysiologisk/Nuklearmedicinsk sektion, afsnit 336, FBE. 

  • Radiologisk sektion, afsnit 336, FBE. 

  • ​​​Klinisk Mikrobiologisk afd. 

  • Køkkenet/serviceafdelingen. 

  • Portørområdet. Apoteket. 

  • Fysio- og Ergoterapi. ​

  • Akutmodtagelsen

Se billederne nedenfor:

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor