Mere hjerterum på Hjertemedicinsk Afdeling

​Fem ekstra sengepladser er åbnet den 1. september i Hjertemedicinsk Afdeling 115 på Hvidovre Hospital, og den 1. november følger yderligere fem. Med de ekstra sengepladser følger flere medarbejdere.

​Social- og sundhedsassistent Helle Nørgaard ser frem til mindre overbelægning i Hjertemedicinsk Afdeling. Foto: Hvidovre Hospital.

"Det er en kæmpe fordel at vi nu får en normering, der passer til antallet af patienter. Vi har haft større aktivitet end vi er normeret til, og nu har vi fået pengene til at ansatte flere medarbejdere, så det hænger bedre sammen", siger Dorrit Thorsen, ledende oversygeplejerske i Medicinsk Enhed.

Helle Nørgaard er social- og sundhedsassistent i afdelingen. Hun ser frem til mindre overbelægning og at få flere kolleger.

"Vi løber jo meget stærkere, når der er overbelægning. Man føler sig utilstrækkelig, når man ikke har tid til at gøre det for patienterne, som man gerne vil", siger hun.

En del af overbelægningen vil blive slugt

Pengene til de ekstra senge kommer fra Region Hovedstadens pulje til meraktivitet. De medicinske afdelinger er notorisk kendt for at være nogle af de hårdest ramte, når det kommer til meraktivitet – det vi normalt kalder overbelægning. Hjertemedicinsk Afdeling 115 og de øvrige afdelinger i Medicinsk Enhed på Hvidovre Hospital er ingen undtagelse.

"Sådan har det været i mange år, men de ekstra senge vi har fået nu betyder, at en del af overbelægningen vil blive slugt", lyder det fra Dorrit Thorsen.

De ekstra sengepladser bliver etableret på de eksisterende en- og tresengsstuer, som får en ekstra seng ind. Disse stuer er i forvejen bygget til hhv. to og fire senge, så den fysiske kapacitet er på plads.

Helle Nørgaard forventer dog ikke, at afsnittet helt slipper for overbelægning, nu hvor vinteren er på vej.

"Vi får selvfølgelig travlt, og vi kommer formentlig også til at gøre brug af de seks "buffer"-pladser, vi har tilbage. Men vi har haft en fredelig sommer med flere uger med tomme sengepladser, så vi har god energi til at gå vinteren i møde", siger Helle Nørgaard.    ​