Medarbejdere holdt hovedet koldt trods ballademagere på Akutmodtagelsen

​25-30 hætteklædte fodboldbøller stormede søndag eftermiddag Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse. Hospitalets medarbejdere håndterede dog situationen forbilledligt og undgik dermed katastrofer.

Det var en gruppe på 25-30 maskerede Brøndbyfans, som søndag eftermiddag trængte ind på Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse, hvor de med råberi og truende adfærd ledte efter en FCK-fan, som var ved at blive indskrevet på Akutmodtagelsen.  Ifølge Københavns Vestegns politi og Ekstra Bladet var det et par Brøndby-fans, som også var til stede på Akutmodtagelsen, som ringede efter forstærkning, da de så FCK-tilhængeren - og det førte altså til stormløbet på Akutmodtagelsen.

Fantastisk håndtering

Men trods de voldsomme scener holdt hospitalets medarbejdere hovedet koldt og fik så vidt muligt dæmmet op for det ubehagelige optrin.

Sekretær Pernille Johansen  sad i receptionen, da 8-10 biler pludselig kørte op foran Akutmodtagelsen, og de 25-30 maskerede mænd kom farende ind på hospitalet. Hun så også, hvordan de maskrede mænd fik fat i FCK-tilhængeren​ inde i receptionen og begyndte at slå på ham.

”Det var meget skræmmende pludselig at se, alle de maskerede mænd komme løbende ind. De flår ting ned ad væggene og siger, at de vil slå FCK-fanen ihjel,” fortæller Pernille Johansen, som trods chokket hurtigt får tilkaldt hjælp fra sine kolleger. Medarbejderne handler fattet og hurtigt i den alvorlige situation.

Børnepatienterne på Akutmodtagelsen bliver lynhurtigt flyttet over på barselsgangen, så de ikke bliver konfronteret med de hætteklædte urostiftere. Plejepersonale og portører danner en slags barriere, så de kan presse de maskerede mænd ud, så dørene kan blive låst, og FCK-fanen kan komme i sikkerhed.

”Alle hjalp hinanden og stod sammen. Det var en forfærdelig situation, men det giver en tryghed at vide, at vi står sammen som kolleger og hjælper hinanden, når det gælder, siger Pernille Johansen.

De maskerede mænd forsvandt ligeså hurtigt, som de var kommet. Dirigeret af en maskeret mand på parkeringspladsen, løb de ud i bilerne og kørte væk igen, inden politiet kunne nå frem.

Ro på igen

Der er nu ro og orden på Hvidovre Hospital igen og Falck Healthcare har været på hospitalet for at hjælpe de medarbejdere, som er mærket af den voldsomme oplevelse. Også Ledende overlæge Christian Rasmussen, ledende oversygeplejerske, Karin Lornsen, afdelingssygeplejerske Lene Guldager og ledende sekretær, Susanne Jørgensen, skyndte sig ind på afdelingen for at bakke op om medarbejderne.

”Det er klart, at personalet er påvirket af så voldsom en oplevelse. De maskerede mænd virkede meget truende. Men jeg er stolt af mine kolleger. De løste opgaven med ro, overblik og professionalisme,” siger Susanne Jørgensen,​ som er ledende sekretær på afdelingen

Også vicedirektør Kirsten Breindal er stolt af medarbejdernes håndtering af den meget svære situation.

”Det er forfærdeligt, at folk finder på den slags på et hospital, men den måde vores medarbejdere håndterede situationen på var forbilledlig. Alle gjorde det godt, holdt hovedet koldt og var med til at sikre, at situationen ikke eskalerede,” siger hun.

Brøndby og FCK spillede ikke mod hinanden søndag, men nogle af fansne fandt altså alligevel lejlighed til at starte indbyrdes slagsmål.​​

Til patienter og pårørende​

Var du til stede i Akutmodtagelsen under urolighederne, og har du spørgsmål eller noget du gerne vil tale med os om, så kontakt ledelsen på en af disse numre: