Lær at give hjertemassage

​På Hjertestarterdagen den 16. oktober kan du lære at give livreddende førstehjælp på Hvidovre Hospital. Både børn og voksne er velkomne.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du bliver vidne til et hjertestop?

Det kan du blive meget klogere på, når personale fra Hvidovre Hospital mandag i efterårsferien står klar med genoplivningsdukker, hjertestartere og kyndig instruktion til Åbent hus i livreddende førstehjælp.

Arrangementet afholdes på Den europæiske Hjertestarterdag mandag den 16. oktober. Her er alle velkomne til at komme og træne i at give hjertemassage og at betjene en hjertestarter.

Tid og sted

Hjertestarterdagen på Hvidovre Hospital afholdes den 16. oktober kl. 10.00-15.00 i lokale 3 i vandrehallen med indgang fra hovedindgangen.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle får et deltagerbevis med hjem.

Hvidovre Hospital arrangerer Hjertestarterdagen for tredje år i træk i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden.

Fakta om hjertestop og genoplivning i Danmark

4.000 personer får hvert år hjertestop uden for hospital i Danmark. Chancen for at overleve øges når vidner træder til med et samme og giver livreddende førstehjælp.

Vidner træder til i 66 pct. af tilfældene af hjertestop uden for hospital

Hvis ingen træder til ved et hjertestop, overlever 1 ud af 30. Omvendt er det en ud af otte, der overlever, når et vidne træder til.

Kilde: Dansk Råd for Genoplivning